• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kahraman Polisin Ailesine Tebrik

Kahraman Polisin Ailesine Tebrik
Suriye'den atılan roketin düştüğü Kilis'te yaralanan vatandaşa, üzerindeki fanilayı çıkarıp tampon yapmak suretiyle yardım eden polis memuru İkram...

Suriye'den atılan roketin düştüğü Kilis'te yaralanan vatandaşa, üzerindeki fanilayı çıkarıp tampon yapmak suretiyle yardım eden polis memuru İkram Uysal herkesi duygulandırdı. Kilis Valiliği tarafından ödüllendirilen Uysal'ın Çanakkale'nin Çan ilçesinde yaşayan ailesi de oğullarıyla gurur duyduklarını söylediler.

Geçtiğimiz gün Kilis'te, Suriye tarafından atılan bir roket mermisinin cami avlusuna düşmesi sonucu yaralanan vatandaşa kendi tişörtünü yırtarak tampon yapıp ambulansa taşıyan polis memuru İkram Uysal, Kilis Valiliğince ödüllendirildi. Uysal'ın Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan ailesi de Uysal'ın fedakarlığını gurur duyarak takip etti.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, polis memuru Uysal'ın ailesini ziyaret ederek tebrik etti. Üç kardeşin en büyüğü olan 10 aylık polis memuru Uysal'ın ailesi ile görüşen Başkan Kuzu, "Kilis'te çok güzel bir davranış göstererek tüm Türkiye'ye örnek olan polisimizin anne ve babasını tebrik ediyorum böyle bir evlat yetiştirdikleri için. Çan'dan böyle bir evladımızın çıkıyor olması da bizi gururlandırdı, sevindirdi. Bunun örnek olmasını temenni ediyorum. Orada, memleketimizde yaşanan bir sıkıntı var. Bu sıkıntıları da inşallah bu evladımızın örnek davranışının yayılmasıyla atlatacağız. Şu anda birlik beraberlik olma zamanı. Bir birimize yardım etme zamanı. O evladımız da orada bunu gösterdi. Ben o anlam da anne ve babasını tebrik ediyorum. Böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için temennimiz de oradaki sıkıntıların son bulması sizleri de tebrik ediyorum böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için" dedi.

Baba İsmail Uysal ise "Ben oğlum ile gururlandım bu yaptığı işten dolayı. İnşallah daha fazla bizleri duygulandırır. Temennimiz o" dedi. Anne Dilek Uysal da, "Daha yaşının çok küçük olmasına rağmen bu olgunluğu gösterebilmesi bizi de çok duygulandırdı. Gerçekten olayın duyulmasından sonra gerek gelerek gerekse telefonla arayarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. En başta oğlumuzu buradan kutluyorum. Biz onun ile bire bir konuşuyoruz ama gerçekten Allah razı olsun, Allah önüne daha güzel şeyler, güzel insanlar karşılaştırsın. Onunda karşısına iyi insanları çıkarsın rabbim inşallah. Oğlum 10aylık polis memuru. Normalde Urfa'da görev yapıyor. Kilise 15 gün önce geçici görevle gönderildi. Allah vatanımızı bölmeye çalışanlara fırsat vermesin. Dualarımız, tüm polis ve askerlerimiz içindir. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Polis memuru İkram Uysal'ın kardeşi İclal Uysal, "İlk haberi aldığımda ben çok korkmuştum. İyi bir şey yaptığını biliyordum ama sonuçta o da birkaç saniyede kurtardı kendisini. O da yaralı olabilirdi. Sonradan bu tür şeyleri duyunca çok gururlandık. Ben onu çok özledim" dedi.

Polis memuru İkram Uysal, Suriye'den atılan roketin düştüğü Tekye Cami'de yaralan vatandaşa, üzerindeki fanilayı çıkarıp tampon yaparak yardım etmiş, Uysal, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir tarafından ayın polisi seçilerek çeyrek altınla ödüllendirilmişti.

Kahraman Polisin Ailesine Tebrik

Kahraman Polisin Ailesine Tebrik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim