• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Kadmer’den Kadınlara Ücretsiz Bahar Eğitimleri

Kadmer’den Kadınlara Ücretsiz Bahar Eğitimleri
Birleşmiş Milletler'in küresel bilinçlendirme hareketi Orange Day'e de tam destek veren KADMER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara...

Birleşmiş Milletler'in küresel bilinçlendirme hareketi Orange Day'e de tam destek veren KADMER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara "Kişisel Gelişim, Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık" konularında üç haftalık bir eğitim programı veriyor.

Kadın sorunlarına ve cinsiyet ayrımcılığına ilişkin sosyal sorumluluk projeleri yürüten İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi (KADMER), Kültür Sanat Akademisi kapsamında kadınlara yönelik eğitim programı düzenliyor. Birleşmiş Milletler'in "Kadına Karşı Şiddeti Durdurmak İçin Birleşin" sloganıyla yola çıkan küresel bilinçlendirme hareketi Orange Day'e de tam destek veren KADMER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara "Kişisel Gelişim, Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık" konularında üç haftalık bir eğitim programı vermeye hazırlanıyor.

7 - 25 Mart tarihleri arasında hafta içi her gün 10.00 - 12.00 saatleri arasında İKÜ Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek eğitim programıyla ilgili bilgi veren KADMER Eğitim Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zeynep Oktuğ, "Kültür Yaşam Akademisi "Bahar Eğitimleri" kapsamında düzenlenecek seminerler, her biri birer hafta sürecek üç modülden oluşuyor. Sağlıklı Yaşam, Kişisel Gelişim ve Farkındalık modüllerinden oluşan programın öncelikli amacı, kadınları yaşam boyu eğitim anlayışıyla kendi gelişimlerine katkı sağlayacak bir ortamla buluşturmak. Bu sayede kadınlara sağlıklı yaşam ve kişisel gelişim konularında bilgi vermenin yanı sıra farkındalıklarını artırarak kendilerine yeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz. Kadın ruh sağlığı, cinsellik, öz-bakım, sağlıklı beslenme gibi konuların ele alınacağı Sağlıklı Yaşam Eğitimi, günümüz koşullarında sağlıklı kalabilmek için aklımızda tutmamız gereken çok önemli bilgiler sunacak" dedi.

İkinci ve üçüncü hafta gerçekleştirilecek olan eğitim programıyla ilgili olarak da bilgi veren Oktuğ, 7 Mart Pazartesi günü başlayacak ve üç hafta sürecek olan eğitimlerin sonunda katılım belgesi verileceğinin de altını çizerek şunları ekledi: "İkinci hafta gerçekleşecek programla birlikte Bireysel Gelişim (Kişisel Gelişim) için gerekli koşulların neler olabileceği ve nasıl sağlanabileceği konusunda farklı bakış açıları ortaya koyarken, günlük yaşamda karşılaşılan durumların yeniden gözden geçirilmesi için de zemin oluşturulacak. Ayrıca kendini ifade etme, sağlıklı ilişkiler ve benlik saygısı gibi yaşama anlam katan kavramlar da tartışılacak. Üçüncü hafta ise şiddetle mücadele, sosyal medya, değerler, üretkenlik gibi bireysel farkındalık düzeyine önemli katkılar sağlayacak konular gündeme getirilecek. Tüm katılımcıları düşünmeye sevk edecek ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak bu programın özellikle kadınların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim