• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kadir Topbaş'tan ilginç Taksim çıkışı!

Kadir Topbaş'tan ilginç Taksim çıkışı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Danıştay’ın Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili iptal kararını anlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Danıştay’ın Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili iptal kararını anlamakta zorluk çektiklerini belirtti. Projenin hayata geçtiğini kaydeden Topbaş, “Alt geçit faaliyetine devam edecek. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok” dedi.

090520141700408192403.jpg

Başkan Kadir Topbaş, Eminönü’nde katıldığı programda Danıştay’ın Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili iptal kararını değerlendirdi. Topbaş, “Danıştay 6. Daire Taksim’in yayalaştırılmasıyla ilgili bir iptal kararı vardı. Onun hukuki süreçleri devam edecek. Ben bir üzüntümü dile getirmek istiyorum; yani bir belediyenin, yerel yönetimin ve yönetimlerin hizmet yapmasının ne kadar zor olduğunu ortaya koyan bir karar bu.

Taksim Yayalaştırma Projesi hattızatında meclisimizden oybirliğiyle geçmiş, İstanbul’un yetki vererek gönderdiği ve karar mekanizması oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçmiş, tüm siyasi partiler destek vermiş. Diğer taraftan Koruma Kurulu’nun da onay verdiği bir projenin inşaat safhası bitmiş, zemin kaplaması var sadece. Bu noktaya gelmiş bir çalışmanın nasıl iptal edildiğini anlamak zor. İnanıyorum ki geldiği zaman kararda onları göreceğiz” dedi.

"STK’LARA ANLATTIK"

Taksim projesini STK’lara da anlattıklarını kaydeden Topbaş, “Bu kadar mutabakat olmuş bir kararın iptalini anlamak gerçekten güç. Bizler kent yöneticileri olarak, hele yerel yönetimler olarak yaptığımız bütün çalışmalar halkın daha rahat, daha konforlu yaşam kalitesine erişmesi için. Bizim önümüze bir takım engeller konursa, hukuki süreçler ağır basarsa hizmet edemez ve zamanı kaçırırsınız. Taksim artık geçmişteki 600 bin 1 milyonluk bir İstanbul’un Taksim’i değil. Sultanahmet artık öyle değil. Biz alt yapı çalışmalarını yapmak zorundayız. Yayalaştırmaları bunun için gerekli görüp yapıyoruz. Nasıl bir değerlendirmedir ben bunu vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetlerini bilerek bizim ne kadar zorluk çektiğimizi ve hizmette ne kadar zorlandığımızı anlamaları açısından önemli bir karar diye görmekteyim. Bu tip karar süreçleri olan noktalarda bir karar veriliyor Koruma Kurullarında ve o bölgedeki yaşam tarzını değiştirecek kararlar. Bir bakıyorsunuz ki aylar, yıllar geride kalıyor, karar çıkmıyor, karar belki gerçekleşiyor ama yılları geride bırakmışsınız, kaybedilen zamanı kim telafi edecek. Biz engelli koşuya alıştık. Koşuyoruz, engel tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

"TOPRAKLA DOLDURACAK HALİMİZ YOK"

Taksim’de yapılan işlemlerin bittiğini aktaran Topbaş, “Alt geçit faaliyetini devam edecek. Herhalde toprak dolduracak halimiz yok. Öyle bir karar da değil zaten. Yapılan bitmiştir, proje hayata geçmiştir. Zemin çalışmasını her zaman yapmaya imkanımız var. O çalışma yakında başlayacak. Tabii ki orada iptal edilen planlarla ilgili bizim yeniden plan yapma yetki ve süreçlerimiz var. Belediye meclisinin bunu yapma imkan ve fırsatları var. Bu konuda biz yine bu kente hizmet etmek için ne gerekiyorsa bu çalışmaları yapacağız. Yargı süreçleri de önümüze bazı şeyleri koyacak ama biz bunu engel olarak görmüyoruz” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, sadece Taksim özelinde değil, aynı şekilde İstanbul’un diğer noktalarında da iptal edilen veya yargıya götürülen bir takım plan alanları olduğunu ifade ederek, “Tabii ki yanlışlar olduğu takdirde ısrar etmeyiz. Yeni plan süreçleri başlıyor. Bu yeni plan süreçlerinde iptal edilmiş alanlardaki planların yeniden yapılması, orada koruma amaçlı imar planlarının yeniden yapılması gerekirse bu yapılacaktır. Plan olmadan yol haritasını çizemezsiniz, şehrin geleceğini konuşamazsınız” dedi.

 

 

Danıştay Taksim Projesi'nin iptalini onayladı

Danıştay, Taksim projesini iptal etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim