• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınlar, Sodes’le Mobilya Döşeme İmalatını Öğrenecek

Kadınlar, Sodes’le Mobilya Döşeme İmalatını Öğrenecek
Adana'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, mesleki eğitimi bulunmayan toplam 60 kadına yönelik düzenlenen "Mobilya Döşeme İmalatı" Eğitim Kursu,...

Adana'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, mesleki eğitimi bulunmayan toplam 60 kadına yönelik düzenlenen "Mobilya Döşeme İmalatı" Eğitim Kursu, Adana Valisi Mustafa Büyük, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Seymenoğlu ve Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'in de katıldığı törenle açıldı.

Yüreğir Belediyesi Ahmet Yesevi Kültürevi'nde düzenlenen kursun açılışında, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Gümrük - Ticaret Bakanlığı Kooperatifcilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Ekrem Alper Bozkurt, Seçkin Cenkış, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Şimşek, ESOB Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Uygunsözlü ile kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler hazır bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, ülkemizde refahın arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla ekonomiye dahil olmayan kadın potansiyelini aktif hale getirmek için eğitimini tamamlayamayan, mesleki bir eğitim almamış, işsiz olan kadınlara yönelik olarak yürütülen bu projenin büyük faydalar getireceğine dikkat çekerken, verilecek mesleki bilgi ve beceri kursları sayesinde, 60 kadının mesleki anlamda yeterli duruma gelmelerine katkı sağlanacağını söyledi. Büyük, "Bu ve benzer topluma yararlı projeleri devlet olarak destekliyoruz. Gümrük ve Ticaret ile Kalkınma Bakanlığı'nın da bu projelere verdikleri desteklerle taşın altına ellerini koymaları devletimiz adına sevindirici, halkımız adına da mutluluk vericidir. İstihdam açısından şehrimize katkı sağlayacak bu projeyi yürekten destekliyor, kursiyerlere de başarılar diliyoruz" dedi.

Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak da, bakanlık olarak özellikle ihtiyaç sahibi kadılara yönelik düzenlenen bu tür projeleri desteklemekten gurur duyduklarını belirterek, kursun hayırlı olmasını diledi.

Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ise Sosyal Destek Programı'nın (SODES) ilk olarak 2011 yılında merkezde Kalkınma Bakanlığı, yerelde valilikler, taşra teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürütüldüğüne dikkat çekerken, "Bu kapsamda, Adana Ticaret İl Müdürlüğü olarak sunmuş olduğumuz "SODES ile Güçlenen Kadınlar" projesi 2015 yılı SODES programı çerçevesinde Adana Valiliği tarafından uygun görülmüş olup, Kalkınma Bakanlığı'nca da onaylanmıştır. 257 bin 610 liralık bütçesi bulunan, Yüreğir Belediyesi ile Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortağı olduğu, Adana ESOB tarafından da desteklenen, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Mobilya Döşeme İmalatı" eğitiminin yararlı olacağına inanıyoruz. Eğitim sonunda 60 işsiz kadına, "Üretim ve Pazarlama Kooperatifi" kurdurularak, kooperatif çatısı altında örgütlenmeleri sağlanacak ve çalışmalarına gerek ilimizdeki mobilya esnaf odası gerekse diğer firmalardan iş almaları temin edilerek ekonomiye ve istihdama katkı sağlanmış olacaktır" dedi.

Konuşmalardan sonra, Vali Büyük ve protokol mensupları tarafından, "Hayırlı uğurlu olsun" denilerek alkışlar arasında açılış kurdelesi kesildi.

Kadınlar, Sodes’le Mobilya Döşeme İmalatını Öğrenecek

Kadınlar, Sodes’le Mobilya Döşeme İmalatını Öğrenecek

Kadınlar, Sodes’le Mobilya Döşeme İmalatını Öğrenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim