• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kadının Fendi, Erkeği Yine Yendi

Kadının Fendi, Erkeği Yine Yendi
Globalleşen dünyada gerek iş, gerekse siyasi ve ticari anlamda erkeklerle yarışan kadınlar Aydın'da matbaacılık sektörüne de el attı.

Globalleşen dünyada gerek iş, gerekse siyasi ve ticari anlamda erkeklerle yarışan kadınlar Aydın'da matbaacılık sektörüne de el attı. Aydın'da 15 yıl önce matbaa ustası olan eşinin yanına çırak olarak giren Dürdane Arslan, kadının fendinin erkeği nasıl yendiğini gösterdi. Kısa süre çırak olarak girdiği eşinin yanında ustalaşan Dürdane Aslan şimdi ustasının patronu oldu.

Kadın isterse her şeyi başarabileceğini belirten Aydınlı bayan matbaa ustası Dürdane Arslan, "İlk Muhtar Gül Esin, Çete Emir Ayşe Aydınlı. Aydın Büyükşehir Belediyesi de bayan Özlem Çerçioğlu tarafından yönetiliyor. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da bayan oldu. Gazeteleri basan matbaacı neden bayan olmasın" diyerek çocuklarımı büyüttüğünü şimdi de işini büyütmek istediğini söyledi.

Aslında Türk kadının tarihten bu yana pek çok başarılara imza attığını ancak her zaman erkeğinin gölgesinde kalmayı tercih ettiğini belirten Dürdane Arslan, kadınlar isterse bir çok konuda erkeklerden daha başarılı olabileceğini söyledi.

Matbaa ustası eşi Hidayet Erslan ile 18 yıl önce evlendiklerini belirten Dürdane Arslan, "Evlendiğimiz yıllarda eşim Mücadele Gazetesi'nin matbaasında çalışırdı. Gazete bastığı için de gece geç vakit gelirdi. İlk yıllarda çocuklarımızla uğraştığım için çalışma fırsatı bulamadım. Çocuklarımız büyüyünce eşim Hidayet'e "Ben de çalışacağım" dedim. İlk zamanlar pek ciddiye almasa da sonra "Madem illa ki çalışacaksın, yanımda çalış" dedi. Ben de eşimin yanında çırak olarak çalışmaya başladım. Sonra işi öğrenip matbaa sektörüne atıldık. Önce kendi matbaamızı sonra da yerel gazetemizi kurduk. İlk zamanlar eşim usta ben çırak idim. Şimdi ben patron eşim usta oldu" diyerek çalışmaktan ve üretmekten çok keyif aldığını söyledi.

Matbaada kalıp oluşturup baskı yapan zaman zaman kağıt kesen Dürdane Arslan, kendisini tanımayan pek çok kişinin makine başında ilk gördüğünde şaşırdığını ancak tanıyanların da duruma alıştığını belirterek "Bir çok kadın evliliğinin ilk yıllarında çocukları ile uğraşıyor. Çocuklar büyüdükten sonra günü günlerde ve televizyondan dizi takip etmekle geçiyor. Bence üretime katkı sağlamaya imkanı olan kadınlar boş duracağına çalışabilir. Ben çalışınca daha mutlu oluyorum" diye konuştu.

Kadının Fendi, Erkeği Yine Yendi

Kadının Fendi, Erkeği Yine Yendi

Kadının Fendi, Erkeği Yine Yendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim