• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kadın Sağlıkçılar Yıpranmayı Bekliyor

Kadın Sağlıkçılar Yıpranmayı Bekliyor
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Kadın sağlık çalışanları, çoğu zaman...

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Kadın sağlık çalışanları, çoğu zaman hayattaki en değerli varlıklarından ayrı kalıp, bayram yılbaşı demeden fedakarca çalışıyorlar. Yıpranma hem kadın, hem de erkek sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi ve hakkıdır" dedi.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kadın sağlık çalışanlarının fedakarca çalıştığını ve emek harcadığını ifade eden Özdemir, çalışanların çalışma şartları ve sosyal hakların daha da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, yıpranma payına da değinerek, "Kadın sağlık çalışanları, çoğu zaman hayattaki en değerli varlıklarından ayrı kalıp, bayram yılbaşı demeden fedakarca çalışıyorlar. Yıpranma hem kadın hem de erkek sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi ve hakkıdır. Günümüzün buhran dünyasının mimarı olan küresel sömürü düzeninde kadınlar, ne yazık ki savaşın, cinsiyet ayrımcılığının, şiddetin ve emek sömürüsünün en büyük mağdurları olmaktadır. Ekonomik ve kültürel emperyalizmin etkisiyle ne yazık ki, ülkemizde ve İslam coğrafyasında da kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın örnekleri yaşanmaktadır. İnanç ve medeniyet dünyamız içinde eşsiz bir değere sahip olan kadınlarımızın vakar ve izzetini koruyan bir toplum olmak, irfan nesillerini yetiştirecek kadınlarımızın hak ve hukukuna sahip çıkmak, insanlığın huzur, barış ve adalet dolu geleceği için öncelikli sorumluluktur. İnsanlığı savaş ve kan girdabından kurtaracak değerleri dünyaya hakim kılmak için bir ana, bir eş, bir evlat, hayata emeğini ve bütün varlığını adayan bir insan olarak kadınlarımızın saygınlığını, sadece bir gün değil hayatın her günü korumalı ve gözetmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim