• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Kadın Muhtarın Yol Sevinci

Kadın Muhtarın Yol Sevinci
Samsun'un Asarcık ilçesinde tek kadın muhtar olan Alişar Mahallesi Muhtarı Sündüs Artış ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında...

Samsun'un Asarcık ilçesinde tek kadın muhtar olan Alişar Mahallesi Muhtarı Sündüs Artış ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında geçen diyalog hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

İlçelerde yapılan beton yol, alt yapı ve SASKİ çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Asarcık'a geldiğini duyan ilçenin tek kadın muhtarı olan Alişar Mahallesi Muhtarı Sündüs Artış, koşa koşa Başkan Yılmaz'ın yanına geldi.

"KADIN MUHTAR OLARAK HİZMET ETME GURURU YAŞADIM"

Köyde yapılan yol çalışmalarının ivedilikle bitirilmesinden dolayı Yılmaz'a teşekkür eden Muhtar Artış, "Sayenizde köyümün içinde gururla dolaşıyorum. Köy sakinlerimiz bana her gün teşekkür ediyor. Bana bu gururu yaşattığınız için size teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN KADIN MUHTARA ANLAMLI DESTEK

Muhtar adayı olduğunda herkesin kendisi ile alay ettiğini ifade eden Artış, köyüne bir kadın elinin değmesi gerektiğini ve kadınların önünü açma amacıyla muhtar adayı olduğunu belirterek, "Rakiplerim olan erkek adaylarımı geride bıraktım ve ilçemizde tek kadın muhtar unvanını aldım. Muhtar olduğum andan beri tek isteğim köyümde yapılmayanlar yapmak ve köyümün sorunlarını çözmekti. En büyük sıkıntımız da yol ve alt yapı sıkıntıları idi. Bu sıkıntılarımızı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettim. Zaten Büyükşehir Belediyemizin köylerde yaptığı çalışmalar ile köylerin şu an çehresi değişmiş durumda. Bizim köyümüzde de durum aynı. Başkanımızın sayesinde köyüme hizmet etme gururu yaşadım. Bana hizmet etme sevincini yaşatan başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: "KÖYLERİMİZ İÇİN GÖZÜMÜZÜ KARARTTIK"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da kadınların yönetimde de aktif rol almalarının önemini vurgulayarak, "İlçemizin tek kadın muhtarı olan kardeşimizin vatandaşlarına hizmet götürme gururunu yaşaması bizleri de çok mutlu ediyor. Köylerimizde dolu dizgin koşuyoruz. Yol, su ve alt yapı konusunda tek bir sorun bile kalmaması için uğraşıyoruz. 30 tane Büyükşehir var, 30'u da birbiri ile yarışıyor. Samsun'umuz da ilk onun içine girme yönünde büyük hamleler yapıyor. Biz de özellikle köylerimiz için gözümüzü kararttık ve köylerimize müthiş bir yatırım başlattık" diye konuştu.

Kadın Muhtarın Yol Sevinci

Kadın Muhtarın Yol Sevinci

Kadın Muhtarın Yol Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim