• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kadın denizciler, Kıyı Emniyeti’nde buluştu

Kadın denizciler, Kıyı Emniyeti’nde buluştu
​​​​​​​Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde halen görev yapan kadın denizciler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın kaptanı Esra Ulutürk Dinç onuruna tören düzenlendi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Türkiye Denizciler Sendikası ve Türkiye Denizcilik Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen 18 Mayıs Dünya Denizci Kadınlar Günü kutlamasında kurumda görev yapan kadın denizcilere plaket verildi. Törende Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin (TDİ) ilk kadın kaptanı Esra Ulutürk Dinç de unutulmadı.

Törene Kaptan Esra Ulutürk Dinç’in yanı sıra Kıyı Emniyeti’nde halen görev yapan 2. Kaptan Feyza Yılmaz, 2. Kaptan Cansu Kırık, 2. Kaptan Gizem Turan, Şube Müdürü Selay Turan, İzmir Gemi Trafik Operasyon Amiri Özge Yavuz, Deniz Trafik Operatörü Firdevs Çalışkan ve Deniz Trafik Operatörü Seyhan Arzum Boran katıldı.

“HER İKİ ZORLUĞU YAŞADINIZ”

Kadın denizcilerin hem kadın hem denizci olmanın zorluklarını yaşadıklarına dikkat çeken Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Orhan Bardak, “Mesleki ve sosyal tüm zorluklara rağmen kırılmayan azminizi ve başarılarınızı takdir ediyoruz. Değdiği her yeri güzelleştiren kadın elinin denizlere de dokunmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Değişen toplumla toplumsal eşitlik sağlandığında kadınların çok daha büyük başarılar elde edeceğinden eminiz” dedi.

1-20220519143342.jpg

“TEK HEDEFİM DENİZCİ OLMAKTI”

TDİ’nin ilk kadın kaptanı olan Esra Ulutürk Dinç ise, bugünleri görmelerinde gemide kadının şanssızlık getirdiği gibi hurafelere yüz vermeyen denizcilerin emeklerinin yattığını söyledi.

Dinç, “Benim çocukluğumdan beri hayalim kaptan olmaktı. Bile bile zoru seçtim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne yolcu gemilerinde çalıştım. Hayalimi gerçekleştirdim” diye konuştu.

3-965.jpg

Esra Kaptan TDİ’de göreve başladığında kurumun genel müdür yardımcısı olan Kapt. Saim Oğuzülgen ise şunları söyledi:

“Önüme bir konu geldi. Bir kadın. Yeterli ve deniz yolları işletmesinde görev almak istiyor. O zamana kadar olmamış bir şey ancak Esra Kaptan ile görüştüm ve her türlü zorluğa göğüs gerebileceği kararına vardım”

Törende İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Yönetim Kurulu Üyesi Müh. Nuri Mert Can, Zafer Partisi Denizcilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Mustafa Can ile Deniz Tarihçisi Ali Bozoğlu da hazır bulundu.

4-600.jpg

5-342.jpg

6-058.jpg

7-039.jpg

İstanbul Haber Ajansı       

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim