• BIST 9548.09
  • Altın 2501.515
  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.5525
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kadılar Yokuşu Kültür Kokacak

Kadılar Yokuşu Kültür Kokacak
Ünye Belediyesi tarafından başlatılan ve "manolyalı yol" olarak da planlanan Kültür Yolu Projesi'nde ağaçlandırma çalışmalarına Kadılar Yokuşu'ndan...

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan ve "manolyalı yol" olarak da planlanan Kültür Yolu Projesi'nde ağaçlandırma çalışmalarına Kadılar Yokuşu'ndan başlandı.

Ünye'nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında en önemli projeler arasında yer alan Kültür Yolu projesinde çalışmalar devam ediyor. Kültür Yolu projesinin önemli duraklarından biri olan Kadılar Yokuşu'nda, elektrik hatlarının yer altına alınması ve küp granit taş döşeme çalışmalarının ardından ağaçlandırma çalışmalarına da başlandı.

Ağaçlandırma çalışmaların başladığı Kadılar Yokuşu'nda incelemelerde bulunan Başkan Çamyar, Kültür Yolu Projesi'nin tamamlandığında sadece Ünye'de değil tüm Karadeniz'de ve Türkiye'de örnek bir tarih ve kültür projesi olarak yer alacağını kaydetti. Kültür Yolu projesinin önemli duraklarından Kadılar Yokuşu'ndaki çalışmaları değerlendiren Başkan Çamyar, "Ünye'de turizm denince akla gelen ilk yerlerden bir tanesi Kadılar Yokuşu'dur. Ancak bu zamana kadar kadılar yokuşu yolu ile ilgili bir adım atılmamıştı. Kültür Yolu Projemizin bir etabı olarak gördüğümüz Kadılar Yokuşu yolunu granit küp taş ile döşeyerek zemin çalışmasını bitirmiş olduk. Projenin devamı noktasında Kadılar Yokuşu'nu Müze Ev ile birleştirebilmek için 15 metre genişliğindeki bir yolu en kısa sürede bitirmiş olacağız. Kefeli Han, Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu, Müze Ev, Saray Hamamı, Paşabahçe ve Yalı Kilisesi, Kültür Yolu Projemizin ilk etap noktaları olacak. İkinci etap noktalarımız ise Hasanbaba, Topyanı, Çamlık ve Ayanikola Kilisesi olacak" dedi.

Bir ay önce, güzergah üzerinde yapılacak ağaçlandırma çalışmasına ilişkin botanik uzmanı Orhun Güven ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kültür Yolu'nun Manolyalı yol" olarak da planlandığını belirtmiş ve çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade etmişti. Başkan Çamyar konuyla ilgili, "Buraya gerçekleştirdiğimiz 1 ay önceki ziyaretimizde Kültür Yolu'muzu "manolyalı yol" olarak planlamıştık, bugün de manolyaların dikim işlemlerine başladık. Aradan 10-15 yıllık bir süre geçtiğinde çok güzel bir görüntü bizleri bekliyor olacak. Bu çalışmanın bir benzerini de Tabakhane Deresi'nin kenarına akasya ağaçları dikerek gerçekleştireceğiz" dedi.

KONUT SAHİPLERİNE ÇAĞRI

Kadılar Yokuşu'nun turizme kazandırılması noktasında konut sahiplerine ve yatırımcılara çağrıda bulunan Başkan Çamyar, "Artık Kadılar Yokuşu'nun çehresi değişiyor. Konut sahiplerimiz buradaki evleri kafelere, yöresel yemeklerin yapılıp servis edildiği mekanlar haline getirmekle ilgili çalışma yapmalılar. Bu bölgeyi turizme kazandırmak ve yaşayan bir yer haline getirmek için bu çağrıyı da yapmış olalım. Ben buradaki çalışmalarda emeği geçen tüm ekibimize ve Orhun Bey'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim