• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci
Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ki mahkumlara yönelik Halk Eğitim Merkezi, KOSGEB, ATSO ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen uygulamalı...

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ki mahkumlara yönelik Halk Eğitim Merkezi, KOSGEB, ATSO ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi ile açık öğretim lisesi programlarında başarı gösterenlere sertifikaları ve lise diplomaları dağıtıldı.

Açılan kurslar sayesinde zamanlarını faydalı hale getiren kader mahkûmları aynı zamanda bir meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar. Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen sertifika ve diploma dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker, Açık Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Emre Gülüşür, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Açık Cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci, bazı kurum amirleri ile kursiyerler ve kader mahkumları katıldı.

Programda, açık cezaevinde açılan uygulamalı kurslar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bili veren, Açık Cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci, "Bu eğitimler sonucunda 1 lisans, 18 ön lisans olmak üzere açık cezaevinde kalan toplam 19 hükümlümüz Adıyaman Üniversitesi'nde örgün öğrenim görmektedir. Ayrıca, 6 açık öğretim fakültesi, 75 açık öğretim lisesi ve 20 hükümlü açık öğretim ortaokulunda öğrenimini sürdürmektedir. Hükümlülerimize okuma-yazma kurslarından doktora eğitimine kadar fırsatlar tanınmaktadır. Ayrıca mevcut atölye ve iş kollarımızda 2015 yılında toplam 468 hükümlü istihdam edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ise, açık cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması açısından örnek çalışmaların yapıldığını belirterek, "Burada yaptığımız faaliyetler dar imkanlar çerçevesinde gerçekleştirilen gurur kaynağı işlerdir. Genel itibariyle yapılan işlere baktığımızda 5 yılda yapılacak işleri hükümlülerimiz tarafında bir yılda yapılmıştır. Açık Ceza İnfaz Kurumumuzun en büyük özelliği farklı iş kollarında iş üretebilmesidir. Türkiye'deki birçok kurumda genel de bir veya iki iş kolu tercih edilirken, bizler çok farklı iş kollarında faaliyet gösteriyoruz. Daha iyi neler yapabiliriz arkadaşlarımızla sürekli bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Bu manada bizlere her zaman destek veren Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hükümlülerin mücadele azmini tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Mahmut Demirtaş ise, "Adalet Bakanlığımız çağdaş infaz sistemi ile tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması açısından örnek çalışmalar yapmaktadır. Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz. Açılan çeşitli kurslarda başarı gösteren mahkumlarımıza sertifikaları ile lise diplomalarını dağıtacağız. Okumanın yaşı yoktur. Eğitimi de sadece okul olarak düşünmemek gerek, öğrenimin ve bilginin var olduğu her yer okuldur. Burası hükümlülerimiz için aynı zamanda bir okuldur. Hükümlülerimizin burada alacakları eğitimle daha çok hayata bağlanacaklarına inanıyorum. Kiminiz eşinize, kiminiz çocuklarınıza, kiminizde annenize ve babanıza kavuşmak için gün sayıyorsunuz. Hepinizin farklı bir öyküsü, farklı bir acısı vardır. Ama yılmamışsınız, moralinizi bozmamışsınız. Hepinizin bu süre zarfında hayattan mutlaka dersler çıkardığına inanıyorum. Sizlerin burada aldığınız ve alacağınız eğitimlerle, hem kendinize hem çevrenize faydalı olacağınızı düşünüyorum. Alacağınız diploma ve sertifikaların hayatınızda yeni bir kapının aralamasına vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Hükümlüler adına konuşan Murat Sarısu adlı hükümlü ise, "Bizlere bu imkânları sunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnfaz kurumunda yattığım sürece nerede hata yaptığımızı düşünüyor ve bunu çeşitli zamanlarda sürekli arkadaşlarımla paylaşıyordum. Ama cevaplar hep aynıydı. Biz fırsatları yakaladığımız zamanlar kendimize hiç yatırım yapmamışız. Dışarıda önceliklerimiz hep farklı farklı işler olmuş. Ama burada kendimize yatırım yapabilecek fırsatlar doğdu. Bizler önümüzde bu fırsatlar yokken kendimize yatırım yapmak zorundayız. Dışarı çıktığımızda ve fırsatlar oluştuğunda hepsinin üstesinde gelebilmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hükümlü Gülhan Yıldız tarafından mini bir konser verildi. Duygu yüklü şarkılar okunurken salonda bulunan kader mahkûmları hüzünlü anlar yaşadı. Daha sonra hükümlülerden oluşan halkoyunları ekibi sahneye çıkarak folklor gösterisi yaptı.

Düzenlenen sertifika ve diploma dağıtım töreninde başarılı olan 10 hükümlüye Vali Mahmut Demirtaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Açık Ceza İnfaz Kurumuna yaptığı katkı ve desteklerinden ötürü Vali Mahmut Demirtaş'a bir adet plaket ile hükümlüler tarafından işlenen bir adet kilim takdim etti.

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci

Kader Mahkumlarının Diploma Ve Sertifika Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim