• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Şubesi, Genel Başkan Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Şubesi, Genel Başkan Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

KADEM, 12. şubesini Safranbolu'da 300 yıllık tarihi Katipler evinde açtı.

Açılış törenine; Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ile il protokol eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. KADEM Karabük Şube Başkanı Hatice Bilici'nin açılış konuşmasının ardından KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz söz aldı.

KADEM'in kadının sosyoekonomik, siyasal, kültürel anlamda güçlenmesini arzu ettiğini belirten Yılmaz, "Her bölgenin ve her yörenin kendine has kültürü, değeri ve köklü bir geçmişi ile toplumsal bir yapısı var. Bizler de Türkiye'de gittiğimiz her bölgede o yöreye ait farklı kadın meseleleri ile karşılaşmaktayız. Yasal düzenlemelerden toplumsal farkındalığı kadar kadın sorumluluğuna ilişkin her alanda yapılması gereken çok fazla işimiz var. Hayatın her alanına kadının statüsünü yükseltecek imkanların ve fırsatların önünü açmalıyız. Bunu kadın ve erkek yan yana yapmalıyız. Kadın ne kadar güçlü olursa demokrasi, aile, ekonomimiz ve devletimiz o kadar güçlenir. O yüzden kadınların önünü açacak tüm hizmetlerde ön ayak olmak son derece önemlidir" dedi.

KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ise, "Maalesef insan haklarının, özgürlüklerin, demokrasinin bu kadar revaçta olduğu, sıkça ifade edildiği bir çağda bile bizler gördüğünüz gibi kadın haklarının gasba uğramasından, toplumda hak ettikleri saygıyı, değeri görmemesinden daha da kötüsü kadın cinayetlerinden ve şiddetten bahsediyoruz ve bunlarla mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM DERDİMİZ GERÇEKTEN YARALARA MERHEM OLMAK"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii ki bunlarla mücadele etmek için devlet kademesinde, hukuki zeminlerde birçok düzenlemeler yapılıyor. Fakat tek başına yeterli olamıyor. Burada da sivil toplum kuruluşlarının önemini görüyoruz. Bunların devreye girmesinin ne kadar mühim olduğunu görüyoruz. Biz de böyle bir bilinçle, motivasyonla bu işe başladık ve çok ciddi çalışmalar yaptık. Bizler kadın haklarına ilk başta insan hakları olarak görüyoruz. Kadın ve erkek meselelerinin birbirleriyle eşdeğer olmalarından hareketle bunun da ötesinde bir adalet bakışı açısıyla tartışılmasını düşünüyoruz. Sorunların ancak bu şekilde yaklaşıldığı zaman daha kalıcı ve kapsamlı bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz. Kadın hakları dediğimiz zaman ne yazık ki bu konunun aslında bu kadar büyük bir yara olmasına rağmen maalesef bütün dünyada bir popülizme kurban verildiğini görüyoruz. Kadın hakları dediğimiz zaman özellikle de hakim batılı söylemlere kavramlarla konuştuğunuz zaman bu mevzuyu kolaylıkla popüler olabilirsiniz ve uluslararası platformlarda kabul görebilirsiniz. Fakat bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz gerçekten yaralara merhem olmak. Dolayısıyla biz, bize de yapılan hakim söylemlerin ve kavramların etkisi altında kalmadan bu sorunları kurban vermeden kendi medeniyetimizden aldığımız güçle, kendi kavramlarımızla bu konuları tartışmak, farkımızı ortaya koymak ve gerçekten bu toplumun kadınlarına hitap eden çözümler bulmak derdindeyiz. Bu yolda da çok çeşitli sektörlerle, devlet kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla gerektiği şekiller de işbirliğinde, istişarelerde bulunuyoruz."

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da yaptığı kısa konuşmada, "Hanımlarımızın kadınlarımızın itibarı yüksektir. Eksilen bir şey varsa bunu süratle tamamlamalıyız. Demokrasi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi vatandaşın halkın adam yerine konulması, dediğinin dinlenmesi ve anlaşılmasıdır" ifadesinde bulundu.

İl Müftüsü Halil Bektaş'ın dua etmesinin ardından KADEM Karabük Şubesi, protokol üyelerinin kurdele kesimi ile açıldı.

KADEM Genel Başkanı Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan, daha sonra şube binasını gezdikten sonra kentten ayrıldı.

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kadem’in 12. Şubesi Safranbolu’da Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim