• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Jurassıc Park Mahkemelik

Jurassıc Park Mahkemelik
Adana'da 100. Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi üyeleri, Doğal Park isimli yeşil alana yapılan ücretli Jurassic Park'ın hukuksuz inşa edildiğini...

Adana'da 100. Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi üyeleri, Doğal Park isimli yeşil alana yapılan ücretli Jurassic Park'ın hukuksuz inşa edildiğini öne sürerek parkın eski haline dönüştürülmesi için Adana 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın görülmesine başlandı.

Adana 2. İdare Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapan 100. Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi üyeleri, "Doğal parkımıza, yeşil alanlarımıza yapılan bu hukuksuz, çirkin ve ticaret kokan saldırının son bulması ve parkımızın eski haline getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Gökoğlu Başkan Soner Çetin'e yönelik, "Doğal Park 100. Yıl Mahallesi ve çevresinde yaşayan halkın kullandığı tek yeşil alandır ve atıl olduğu konusunda doğru söylemiyorsunuz, bu size yakışmaz. Gerçi atıl bırakmak için elinizden geleni yaptınız, göreve geldiğinizden bu yana çimleri dahi sulamadınız. İmar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış kamuya açık parklar belediyenizin mülkiyetinde değildir, o bölgede yaşayan halka aittir. Halkın malını istediğiniz gibi alıp satamaz ve kiralayamazsınız. Sizler seçilmiş yerel yöneticiler olarak sadece o parkların bakımını yapmakla mükellefsiniz. Yetkinizi aştınız, hukuksuz bir karar aldınız. Seçimlerde size yardım ettiği bilinen yakınınızda bulunan bir iş adamına diyet borcunuzu ödemek için parkımızı feda ettiniz sayın belediye başkanı. Sizi bugüne kadar çok uyardık. Gelin bu kararınızı geri alın, parkımızı eski doğal haline getirin dedik defalarca. Bizi dinlemediniz. Halkı ciddiye almadınız. Bizleri mahkemeye, hukuka başvurmak zorunda bıraktınız. Bizi dinlemediniz. Mahkeme kararını dinlemek zorundasınız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından içerisinde avukatların da bulunduğu grup, duruşmaya girdi.

Jurassıc Park Mahkemelik

Jurassıc Park Mahkemelik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim