• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Judoda Bekir Özlü'ye Rio yolu göründü

Judoda Bekir Özlü'ye Rio yolu göründü
Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için puan toplama yarışını sürdüren Judo Milli Takımı, geçtiğimiz hafta sonunda Düsseldorf'ta yapılan Grand Prix'de...

Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları için puan toplama yarışını sürdüren Judo Milli Takımı, geçtiğimiz hafta sonunda Düsseldorf'ta yapılan Grand Prix'de Bekir Özlü ile bronz madalya kazandı. Olimpik puanlamada 24. sıraya yükselen Bekir, Rio de Janeiro biletini kaptı.

Bu yaz Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyat oyunlarına mümkün olan en fazla sayıda sporcuyla katılmanın hesaplarını yapan Türkiye Judo Milli Takımı, geçtiğimiz hafta sonunda Düsseldorf Grand Prix'de puan aradı. 60 kiloda performansını giderek artıran Bekir Özlü, Almanya'da bronz madalya kazanıp, Rio biletini şimdilik cebine koydu.

86 ülkeden 541 sporcunun yarıştığı Düsseldorf Grand Prix'de, Bekir'in sıkleti olan 60 kiloda 55 judocu tatamiye çıktı. Sırasıyla Hong Konglu, Brezilyalı, İtalyan ve Azeri rakiplerini geçerek yarı finale giden Bekir, Kazak Yeldos Smetov'a yenilince bronz madalya maçına çıktı. Üçüncülük maçında Ekvadorlu Lenin Preciado önünde zorlanmayan Bekir, jeneriklik bir uchi mata tekniği yaptı ve rakibini ippon'ladı.

BEKİR 24 NUMARAYA ÇIKTI

Bu üçüncülükle kritik puanlar kazanan Bekir, sıralamada 24 numaraya yerleşti ve şimdilik Rio biletini aldı. Bekir, şimdi puan maçlarının bitimi olan 31 Mayıs'a kadar yerini korumaya ya da daha da yukarıya çıkmaya çalışacak.

Bekir Özlü gibi şu an için Rio biletini elinde bulunduran iki milli judocu daha var. Olimpik puanlama bugün bitse, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve +78 kiloda Belkıs Zehra Kaya da Rio'da yarışma hakkı elde edecek. Aynı sıkletlerden; 48 kiloda Ebru Şahin ve +78 kiloda Kayra Özdemir ise sıralamada hemen önlerinde bulunan milli takım arkadaşlarını geçerse, yaz olimpiyatına vize alacak.

MÜCADELE SÜRÜYOR

Bunun yanında 63 kiloda Büşra Katipoğlu kıta kontenjanından olimpiyat vizesini almaya yakın.

Öte yandan 66 kiloda Sinan Sandal, 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu, 81 kiloda Emirhan Yücel, 90 kiloda Batuhan Efemgil ve +100 kiloda Feyyaz Yazıcı da 31 Mayıs'a kadar Rio vizesi için mücadele edecekler.

Judoda Bekir Özlü'ye Rio yolu göründü

Judoda Bekir Özlü'ye Rio yolu göründü

Judoda Bekir Özlü'ye Rio yolu göründü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim