• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Karnesini Açıkladı

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Karnesini Açıkladı
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala, son beş günlük kar yağışı sürecinde İzmit Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bir açıklama...

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala, son beş günlük kar yağışı sürecinde İzmit Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bir açıklama yaptı.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala, İzmit Belediyesi tarafından son beş gün içerisinde karla mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlatan bir açıklama yaptı. Başkan Yardımcısı Ednan Pala, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, "İzmit, son 30 yılın en yoğun ve en fazla kar yağan günlerini yaşıyor. Biz de İzmit Belediyesi olarak, yoğun kar yağışının halkımızın günlük yaşantısını en az etkilemesi amacıyla mesai gözetmeden çalışıyoruz. Bu kapsamda belediyemizin Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlükleri'ne ait bütün personel, greyder, beko-loder, kamyon, kamyonet, unimog gibi iş makinaları ve araç gereçler tek bir çatı altında toplanarak Karla Mücadele Ekibi kurulmuştur. İzmit'te 102 mahalle, 458 cadde ve 2 bin 608 sokak mevcuttur. Son 5 günlük kar yağışı süresince arazide çalışan bütün personeller, 2 vardiya halinde 24 saat esaslı olarak karla mücadele mesaisi yapmıştır. Bu çalışma esnasında önceliğimiz otobüs durakları, merdivenler, üs geçitler, hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kültür merkezleri, mahalle konakları, cami avluları ve çarşı merkezi başta olmak üzere ana güzergâhlardaki bütün yaya kaldırımları olmuştur. Yani İzmit Belediyesi, insan ve makine gücünün tamamını İzmit halkının yoğun kar yağışından en az etkilenmesi için seferber etmiştir. Şimdiye kadar 200 personel ile her gün 24 saat çalışarak, 3 bin 210 km yolda kar küreme çalışması yapılmış olması ve bin 500 ton tuz kullanılması bunun en açık ispatıdır. Bu bilgiler dışında yapılan bütün yorumlar, kar yağışını bir doğa olayı olarak kabullenmeyecek kadar iyi niyet ve sağduyudan uzaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim