• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü
İzmir'e bugün, biri Ankara ve ikisi Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit olan üç askerin ateşi düştü.

İzmir'e bugün, biri Ankara ve ikisi Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit olan üç askerin ateşi düştü. Dün Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olan, 35 yaşında ve iki çocuk babası Astsubay Başçavuş Eren Ördek'in acı haberiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu. Babası Nezir Ördek'i altı yıl önce kanserden kaybeden, aslen Ağrılı ve Kürt olan Astsubay Örnek'in, kısa bir süre önce kredi çekerek annesine ev aldığı öğrenildi. Annesine şehadet haberi verilemedi, yaralı olduğu söylendi. Terörü lanetleyen şehidin yakınları, annesinin evine Türk bayrağı astı.

Teröristlerce bomba yüklü bir arabanın, askerî servis araçlarının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan askerlerden Başçavuş Eren Ördek'in, Buca ilçesinde oturan annesinin evine acı haber ulaştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde görev yapan Ördek'in, dört ay önce Ankara'ya tayininin çıktığı belirtildi. Eşi Gülden Ördek, kızları Yaren (9) ve Ceren (4) ile birlikte Ankara'da oturan şehit astsubayın, kredi çekip annesine ev aldığı öğrenildi. Yakınları, şehidin beş kardeş, aslen Ağrılı ve Kürt kökenli olduğunu belirtti. Eşi Gülden Ördek'in kardeşi Önder Çelikezen, eniştesinin vatanını çok sevdiğini, her fırsatta hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. Patlama haberini alır almaz eniştesine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Çelikezen, "Eniştemi aradık ama telefonunu açmadı. En son ablamla konuşmuş, "Ben işten çıktım, eve geliyorum. Eve bir şey lazım mı?" diye sormuş. Ablamla görüştükten kısa bir süre sonra da patlama olmuş. Saatlerce ulaşamadık, sonra acı haberi aldık. Annesine ev almıştı." diye konuştu.

Şehidin kardeşleri ve amcalarının, acı haberi aldıktan sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktığı, anne Rahime Ördek'e oğlunun şehit olduğu haberinin verilmediği, yaralı olduğunun söylendiği belirtildi. Şehidin, annesi için aldığı evin bulunduğu aprtmana, büyük bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin, İzmir'de toprağa verileceği belirtildi.

EŞİNİ VE ÇOCUKLARINI ÜÇ AY ÖNCE İZMİR'E GETİRMİŞ

Diyarbakır-Bingöl karayolunda seyir halindeki askerî araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 37 yaşında ve iki çocuk babası Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in ise Konak ilçesi Toros Mahallesi'ndeki babaevine de ateş düştü. Şehit Çelik'in, görev yaptığı şehirdeki terör olayları sebebiyle eşi Suna Çelik, çocukları Mesude (13) ve Mustafa'yı (12), babası Mehmet Çelik ile annesi Cennet Çelik'in yanına götürdüğü öğrenildi.

KISA DÖNEM ER DE ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'da kısa dönem er olarak görev yapan Mustafa Nerkis'in de Bornova ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki evine ateş düştü. Dört aylık asker olan şehidin ailesine acı haberi, askerî yetkililer verdi. İşletme mezunu olan şehit Nerkis'in, kapıcılık yapan babası Mehmet Nerkis ve annesi Ayşe Nerkis'e, bir süre önce ev aldığı öğrenildi.

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

İzmir'e üç şehidin ateşi düştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim