• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

İzmir’de Kurultay Öncesi Delege Zirvesi

İzmir’de Kurultay Öncesi Delege Zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 16-17 Ocak'taki kurultayı öncesi İzmir örgütü delegelerle toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 16-17 Ocak'taki kurultayı öncesi İzmir örgütü delegelerle toplandı.

CHP İzmir'de ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanlarının ardından kurultay delegeleri 16- 17 Ocak'ta yapılacak kurultay öncesi toplantı yaptı. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya delegelerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

73 DELEGE OY KULLANACAK

Basına kapalı gerçekleşen toplanın açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partisinin İzmir'deki yüzde 47 oy oranını yüzde 60'lara çıkarma hedefinde olduklarını vurgulayarak, "Her kurulumuzla CHP'nin hedeflerine ulaştırmak için değerlendirerek birlikte çalışacağız. Her kurumun üzerine düşen görevler olacak. Her sandıkta bir örgüt oluşturarak hedeflerimize ulaşacağız. İzmir'in kurultayda oy kullanacak delege sayısı 73'tür. İzmir olarak nasıl bir karar alınması gerektiğini konuşacağız" dedi.

"BAŞIMIZI ÖNÜMÜZE EĞMEMİZ GEREKİYOR"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Meydana gelen terör saldırısının sorumlusunun Ortadoğu'nun cehenneme dönüşmesinde fitili ateşleyenler olduğunu öne süren Yüksel, "Suriye'de bir iç savaşı başlatıp buna destek veren emperyalist ülkeler bu ölümlerden sorumlulardır. Ortadoğu cehenneminin kapısını aralarsanız bu cehennem sizi içine çeker. Suriye sınırındaki yurttaşlarımız bunlardan zarar görüyor. Binlerce insan yerlerinden yurtlarından oldu. Batıya kaçmaya çalışırken Ege Denizi'nin mavi suları ölüm sularına dönüştü. Aslında "suçlu ayağa kalksın" dense Türkiye de dahil bütün gelişmiş ülkelerin ayağa kalkıp başımızı önümüze eğmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"CHP'NİN ÖNERİLERİNE KULAK VERMEYE ÇAĞIYORUZ"

CHP olarak en başından beri bu olayların yaşanacağını dile getirdiklerini kaydeden Alaattin Yüksel, iktidar partisine yüklenerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin her bir tarafına yayılma riski taşıyan bu kanlı savaşın durması için bütün dünyaya sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Öncelikle kendi hükümetimizi, Atatürk'ün bize bıraktığı "Yurtta barış dünyada barış" ilkesi doğrultusunda bu ilkeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz bu anlamada bugüne kadar birçok öneri verdik. Bütün siyasileri CHP'nin önerilerine kulak vermelerine çağırıyoruz. Parlamentoda bütün partilerin acilen bir araya gelip bir mutabakat komisyonunda buluşarak, bu sorunun çözümü için de bir başlangıç yapmalarını istiyoruz."

Alaattin Yüksel'in konuşmasının ardından basına kapatılan toplantının sonunda, alınan kararlarla ilgili açıklama yapılacak.

İzmir’de Kurultay Öncesi Delege Zirvesi

İzmir’de Kurultay Öncesi Delege Zirvesi

İzmir’de Kurultay Öncesi Delege Zirvesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim