• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin paylaşımlar yapan Banu Özdemir tutuklandı

İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik yayınına ilişkin paylaşımlar yapan Banu Özdemir tutuklandı
İzmir'de cami hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

İzmir'deki camilerden müzik yayını yapıldığı anlara ilişkin sosyal medyada cep telefonu ile çekilmiş videolar yayınlandı. O videoları Twitter hesabından paylaşanlardan biri de CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'di.

Özdemir dün akşam ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürüldü. Gözaltında tutulan Özdemir'e görüntülerin eline nasıl ulaştığı sorusu yöneltildi.

ozdemir-foto-sozcu.jpg

CHP’Lİ ÖZDEMİR TUTUKLANDI

Telefonu incelemeye alınan Özdemir'in ifadesinde, “Dini değerlere herhangi bir saygısızlık yapma kastım bu zamana kadar olmadı, inancım gereği bundan sonra da olamaz” dediği öğrenildi.

Emniyet’teki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Banu Özdemir, ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ iddiası ile tutuklandı.

BAŞKA CAMİLERDE TEKRARLANDI

İzmir'in Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden önceki gün ‘Çav Bella’ çalınmasının ardından provokatif eylem dün de tekrarlandı. İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerde bu kez Aşık Mahzuni Şerif'in eseri olan ve Selda Bağcan'ın seslendirdiği “Yuh yuh” adlı şarkı çalındı.

Bağcan, “İzmir'deki cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum” açıklamasında bulundu.

İzmir İl Müftülüğü, olay aydınlanana kadar merkezi ezan sisteminin tedbiren durdurulduğunu açıkladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da “Dini değerlerin aşağılanması” suçundan soruşturma başlattı. Emniyet güçleri olayın fail ya da faillerini araştırmaya başladı.

CHP SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP'li yetkililer, bunun bir provokasyon olduğunu belirterek tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Yücel yazılı açıklamasında şöyle dedi:

* Kutsal mekanlarımız olan camilerimiz üzerinden yapılan saldırıyı sadece ibadethanelerimize yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz.

* Bu alçakça planlanmış olan provokasyon dini değerlerimize, inancımıza, birliğimize, kardeşliğimize ve İzmir'e yapılmış bir saldırıdır. Bizler için kırmızı çizgimiz olan bu değerlere yapılacak saldırılar asla kabul edilemez ve gereken cevap önce bizim tarafımızdan verilir.

* Kurtuluş savaşımızda dinimize, namusumuza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza saldıranlara gerekli dersi veren İzmirliler adına, tüm Müslümanlar'a olduğu gibi İzmir'e ve İzmirliler'e de yapılmış saydığımız bu saldırıda tavır koymak boynumuzun borcudur.

* Camilerimizin, güzel dinimizin ve tüm kutsal değerlerimizin provokasyon malzemesi olarak kullanılmasına CHP olarak asla göz yummadık, bundan sonra da yummayacağız.

* İşte tüm bu sebeplerle, yapılan bu hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce bulunması ve bu yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için, CHP İzmir İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL: TUZAĞA DÜŞÜLMESİN

İzmir'i, hatta Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık odakların tehlikeli bir provokasyon içinde olduğunun görüldüğünü belirten Yücel, Çav Bella şarkısının Soyer'in seçim kampanyasında kullanılması ile ilgili açıklamalar hakkında ise şu cevabı verdi:

* Böylesine çirkin bir değerlendirme veya yakıştırma yapanları kınıyorum. Buna cevap vermek bile istemem.

* Ancak, Bu olayın büyükşehir belediye başkanımız sayın Tunç Soyer’in basında çıkan ‘Çav Bella şarkısı benimle özdeşleşti’ şeklindeki açıklamasından üç gün sonra yapılması ve çalınan şarkının Çav Bella olarak seçilmesi, çok net bir şekilde bu işin Tunç Soyer’i ve CHP’yi hedef göstermek için yapıldığının kanıtı.

* Provakasyon, kumpas ya da siyasi tezgah kurma yöntemleri geçmişte de uygulandı ve ülke zarar gördü. Benim tavsiyem, hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun, kimsenin bu yöntemlere prim vermemesi ve tuzaklara düşmemesi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim