• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İzmir'de 9 Eylül coşkusu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanıyor.
ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE BAYKAL DA KATILDI
 
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü nedeniyle "91. Yıl Zafer Yürüyüşü" düzenlendi.
      
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, yoğun bir katılımla Basmane Polis Merkezi önünde başladı. Yürüyüşe katılanların "Yaşasın cumhuriyet, yaşasın İzmir" yazılı tişört giydiği görüldü. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yer aldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.
 
İZMİR'DE 9 EYLÜL ÇOŞKUSU
 
Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene geçildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki törene, bazı AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri, kamu kurumu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldı.
 
BAYRAK HÜKÜMET KONAĞINA ÇEKİLDİ
      
İzmir'n düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları, Hükümet Konağı balkonuna Türk bayrağı çekilmesi töreniyle devam etti.
      
Türk süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna yeniden Türk bayrağı çekmelerinin canlandırılmasını İzmir Valisi Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri ile Konak Meydanı'ndaki çok sayıda İzmirli izledi.
      
Kocaoğlu, bayrağın çekilmesinin ardından süvari birlik komutanına plaket verdi.
 
RENKLİ RESEPSİYON
 
Dün akşam da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen '9 Eylül resepsiyonu' kentin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen resepsiyona siyaset, ekonomi, bilim, sanat, eğitim ve iş dünyasının temsilcileri ile birlikte, nefes kesen gösterileriyle tüm Türkiye’nin gururu olan Türk Yıldızları ekibi de katıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu ile birlikte konuklarıyla tek tek ilgilendi. Kurtuluş coşkusunun yaşandığı ve gece geç saatlere kadar devam eden resepsiyonda Ege Ordu Komutanı Org. Abdullah Atay, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, İzmir Başsavcısı Hüseyin Baş, Baro Başkanı Sema Pektaş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli vardı.
 
Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''9 Eylül, özellikle bize bugünü bahşeden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, dava arkadaşları olmak üzere, tüm Silahlı Kuvvetlerimize şükranlarımızı, minnet duygularımızı sunma günüdür” dedi. 
 
untitled-2.20130909141841.jpg
 
untitled-3.20130909141919.jpg
 
untitled-4.20130909141954.jpg
 
untitled-5.20130909142030.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim