• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

İzmir Polisinden Dev Tatbikat
İzmir Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde olası büyük patlama ya da ölümlü olaylara karşı tatbikat yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde olası büyük patlama ya da ölümlü olaylara karşı tatbikat yaptı. Resmi ve sivil ekipler, belirlenen noktalarda kısa sürede önlem alarak tatbikatı başarıyla bitirdi. Onlarca polis araçlarının siren sesleri ile hızla hareket etmesini bomba patladı sanan vatandaşlar ise yapılanın tatbikat olduğunu öğrenince memnun oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, kentin herhangi bir noktasında olası bir büyük patlama, saldırı, çok ölümlü olaylara karşı tatbikat yaptı. Tatbikat gereği, Basmane Kültürpark içerisinde bulunan Fuar Asayiş Ekipler Amirliğinde büyük bir patlama olduğu, telsizden anons edildi. Patlamanın olduğu yer belirtildikten sonra Haber Merkezi ve İlçe Merkez Komutası, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil ekiplerin bir bölümünü patlama noktasına, bir bölümünü patlama noktasına yakın ana artelleri trafiğe kapatmaya, bir bölüm ekipler ise patlama noktasına yakın olan Alsancak Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirdi. Görev yerlerine polis ekipleri kısa sürede ulaşırken, patlamaya yakın olan Montrö meydanı, Lozan meydanı, Fuar 26 Ağustos Kapısında bulunan ekipler, çelik yelekli silahla nöbet tutarak patlama sonrası gelebilecek saldırıya karşı hazır bulundu. Onlarca polisi ve siren çalarak İzmir sokaklarında ilerleyen polis aracını gören vatandaşlar ise şaşkınlıkla ve korku ile polisleri izlerken akla ilk gelen soru ise bomba patlamış olabileceği oldu. Vatandaşlardan İsmail Küçükler, polis araçlarının hepsi birden siren çalarak geçince bomba patladığını düşündüğünü belirterek "İnsanlar son zamanlarda paronoyak oldu bomba olaylarından dolayı, bende bomba patladı sandım. İzmir'de bu kadar polis daha önce hiç görmemiştim. Bu gibi tatbikatların yapılmasını olumlu karşılıyorum" dedi. Sinem Deneri ise, "milletvekillerden biri gelmiştir" diye düşündüğünü belirtti.

Emniyet yetkilileri, tatbikatın başarı ile gerçekleştiğini belirterek resmi ve sivil ekiplerin olası büyük bir olaya karşı belirlenen noktalara kısa zamanda gelip önlem aldığını tatbikatın başarı ile gerçekleştiğini, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için İzmir polisinin 24 saat görevi başında olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

İzmir Polisinden Dev Tatbikat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim