• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir, 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

İzmir, 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda tanıtıldı
İzmir, Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı'na katıldı.

İzmir, Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı'na katıldı. Fuarda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Sun Express ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yetkilileri yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı fuarın açılış günü yoğun ilgi gördü. Bakan Ünal, İzmir standını ayrıca ziyaret ederek bilgi aldı.

Fuarda, Türkiye standının yanında İZKA tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine şehir tanıtıldı. İzmir'in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran mavi renk ağırlıklı stant büyük beğeni topladı. İZKA Tanıtım Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı, yaptığı açıklamada, "Dünyanın önemli turizm fuarlarından biri olan Vakantiebeurs Fuarı'na katılmak, İzmir'in tanıtımı açışından önemli oldu. Fuara, Türkiye standının yanında ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız, İzmir'e olan ilgiyi arttırdı. Fuara turizm sektörü temsilcileriyle birlikte katıldık. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz." dedi.

İzmir'den fuara katılan tur operatörleri, seyahat acenteleri, otel yöneticileri ve turizm profesyonelleri, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen ve Türkiye'ye ilgi duyan turizmcilerle ikili görüşmeler yaptı. Mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi sağlandı. 2014 yılında 117 bin 520 kişinin ziyaret ettiği Vakantiebeurs, hem turizm sektör kuruluşları hem müşteriler hem de tur operatörleri ve seyahat acentelerini biraraya getirmesi sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı. Fuarda 2015 yılında, 145 ülkeden toplam bin 208 katılımcı yer aldı.

İzmir, 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

İzmir, 44. Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda tanıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim