• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İzdihamdan ilerleyemeyen İmamoğlu, pazarda patates tezgahına çıktı

İzdihamdan ilerleyemeyen İmamoğlu, pazarda patates tezgahına çıktı
Ümraniye'de esnaf ve vatandaşları ziyaret etmek için bir pazar alanına gelen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, izdiham...

Ümraniye'de esnaf ve vatandaşları ziyaret etmek için bir pazar alanına gelen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, izdiham nedeniyle yürüyemeyince, pazardaki patates tezgahının üzerine çıktı. Bu hareketin üzerine çevredekiler İmamoğlu'nu alkışlarla destekledi. İmamoğlu, kendisi için "İstanbul bizim" isimli rap şarkı yazan gençlerle de tanışarak teşekkür etti.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını Ümraniye'de sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir'de başladığı programlarına Ümraniye'de devam etti. İlçeye gelen İmamoğlu ilk olarak İYİ Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. İlçe başkanlığı önünde büyük coşkulu bir grup tarafından karşılanan İmamoğlu, burada kendisine uzatılan Türk bayrağını öpüp alnına koyarken, çalışma arkadaşlarına "Bayrağı güzelce bir sarın" diye talimat verdi. Burada yoğun ilgiyle karşılanan İmamoğlu, CHP ve İYİ Parti ittifakıyla ilgili bilgiler aktararak, seçime yönelik çalışmalardan bahsetti.

"Bu işbirliği asla bir pazarlık değil"

İYİ Parti ilçe binasında partililere seslenen İmamoğlu, "Bu süreç iki partinin çok kıymetli bir ittifak süreciyle belki de Türkiye tarihinin en kıymetli sonuçlarını verecek olan yerel seçim sürecidir. Buna hepimizin çok inanması lazım. Hepimizin çok ciddi bir iş birliği yapması lazım. Bu işbirliğinin temel karakterinin fedakarlık üzerine kurulu olması şart. Yani bu işbirliği asla ve asla bir pazarlık değil, bu işbirliği asla ve asla kurumsal faaliyet alanı yada her partinin var olma sürecine değer katma süreci de değil. Bunu bize en ön planda bize ispat eden topluma mesaj veren iki kıymetli genel başkanımız var. Ben genel başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzdihamda ilerlemekte güçlük çeken İmamoğlu, pazarda patates tezgahına çıktı

İYİ Parti ilçe binasındaki programın ardından cumartesi pazarına yönelen İmamoğlu, burada kendisini görmek için bekleyen yoğun kalabalıkla karşılaştı. İmamoğlu'nun yanına gidip sohbet etmek ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar adeta izdihama neden oldu. Cumartesi pazarındaki esnafı tek tek ziyaret etmeyi planlayan İmamoğlu, yürümekte güçlük çekince, Pazardaki patates tezgahına çıktı. İmamoğlu'nun bu hareketine çevredeki vatandaşlar, alkış ve ıslıklarla destek verdi. İmamoğlu, tezgah üzerinden vatandaşlara seslenerek, "Ben pazarı gezmek istedim, ama müsaade etmiyorsunuz, pazarcı bizi affet kusura bakma, hakkınızı helal edin. Sizin için çalışmak istiyorum, pazarcı beni duysun, Allah işinize bereket versin" dedi.

"Allah şahit kirli siyasetten uzak durağım"

Pazar tezgahından halka hitap eden İmamoğlu, "Şu anda beni bu kadar sevgi ve saygıyla karşılamanız yüreğimi o kadar büyüttü ki, kendimi size o kadar sorumlu ve mesul görüyorum ki, Allah şahit sizin için çok çalışacağım. Hemşehriniz, kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız olarak söylüyorum. Ben pazarcının da emeklinin de işsizin de garibin de, herkesin yanındayım. Size bir söz daha vereceğim. Ben tek bir gün kötü söz kullanmayacağım. Tek bir gün bende kötü bir yüz görmeyeceksiniz, her gün yüzüm gülecek. Size tebessümle bakacağım. Allah şahit size söz veriyorum, kirli siyasetten uzak duracağım. Bu seçimin sonunda iyilik, sevgi ve saygı kazanacak" diye konuştu.

İmamoğlu'na genç rapçilerden jest

Ümraniye'deki ziyaretleri sırasında İmamoğlu, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildikten sonra kendisi için rap şarkı yazan Umut Çoban ve Erdem Kaya isimli genç rapçilerle de tanıştı. "İstanbul bizim" isimli şarkıyı yazan gençlerin bu jestine teşekkür eden İmamoğlu, "Biz de bu şarkıları seçim otobüsünde zevkle dinleteceğiz" diyerek karşılık verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim