• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Iuc Başkanı Azizoğlu: “Terörizm Ve Emperyalizmin Ortak Stratejisi İslam Coğrafyasıdır”

Iuc Başkanı Azizoğlu: “Terörizm Ve Emperyalizmin Ortak Stratejisi İslam Coğrafyasıdır”
Uluslarararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Terörizm ve emperyalizmin ortak stratejisi İslam coğrafyasıdır" dedi.

Uluslarararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Terörizm ve emperyalizmin ortak stratejisi İslam coğrafyasıdır" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azizoğlu, emperyalist güçlerin Ortadoğu'da her zaman sinsi ve acımasız planlarının olduğunu ifade ederek, "Türkiye'deki terörizm yapılanmaları ve sürdürülebilinmesi için İslam coğrafyasında "Arap baharı" denilen Müslümanları birbirine düşüren sinsi proje ortaya konulmuştur. Suriye, Libya hatta Afganistan'daki, Pakistan'daki olaylara baktığımızda yüz yıl önce emperyalist güçlerin bizim coğrafyamızda çizdikleri yapay sınırlar, suni rejimler ve kukla yönetimler ile İslam coğrafyasında emperyalist emellerine giden yolda kapital kazanımları için stratejik bir yapılanma yaptılar. Bu hem bir asırlık, hem de yüzyıllık bir yapılanmaydı" dedi.

Terörizm Irak'ta olduğu kadar Suriye ve tüm coğrafyayı etkisi altına almaya başladığını kaydeden Azizoğlu, "Özellikle İslam dünyasının lider konumundaki birkaç ülkesinden biri olan, kanaat önderi olan kürenin de saygın bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletinde de terörizm şiddetini arttırarak devam ediyor. Terörizm emperyalist güçlerin, emperyalizmin şuanda var olan en büyük güç odağıdır. Terörizmi vesile ederek İslam coğrafyası başta olmak üzere her ülkede kirli, insanlık dışı emellerine ulaşabiliyor emperyalist güçler. Kapital kazanımlarını, kültürel asimilasyonlarına ya da tüm kürenin geri kalan insanlık ailesini kendilerine mahkûm, himmetlerine mecbur hale getirebilmek için en büyük silahları şuan da terörizm. Yaşadığımız kaoslar, iç savaşlar, Müslüman toplumların arasına ekilen nifak tohumları da yine terörizmden yararlanarak başarıya gidiyor emperyalist güçler. Bu bakış açısıyla terörizm en büyük güç odağı emperyalist güçlerin diyorum. Yüz yıl önce emperyalist güçler İngiltere'nin liderliğinde Osmanlı coğrafyasını yapay sınırlarla dizayn ettiler. Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Suudi Arabistan" Ürdün de bütün bu coğrafyada yapay sınırlar çizerek bir coğrafi yapı oluşturdular. Kukla rejimler oluşturdular, iradesiz yöneticilerle yüz yıl bu coğrafyanın tüm kazanımlarını elde etmeyi başardılar" dedi.

Yeni bir yüz yıla yine kirli, insanlık dışı emellerine gidecek yeni bir yüz yıllık bir çalışma ve bir projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Azizoğlu, şunları söyledi:

"Herkesin dikkatini buraya çekmemiz lazım. Yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Bu coğrafyada, İslam coğrafyasında yeni yapay sınırlar çizmeye çalışıyorlar. Yeni itaatkar rejimler oluşturuyorlar. Bunların başına kukla yöneticiler getirerek, İstedikleri zaman yönetebilecekleri, onlar getirdikleri için kendi toplumlarına, halklarına, uluslarına hizmet eden liderler, yönetimler değil de onları getiren güç odaklarına hizmet eden yani emperyalizme hizmet eden yönetimler şekillendirilip hayata geçiriliyor. İşte bunun ana ekseninde, odak noktasında da terörizm var. Irak ve Suriye'de kısa bir sürede yapılandırılmasını bitirip bu coğrafyayı kardeş kanına döken, yaşanılmaz hale getiren milyonlarca insanı göçe zorlayan sözde dini eksenli denilen asla İslam'la bir ilgisi olmayan DEAŞ terör örgütü oluşturuldu. Müslüman toplumlar, özellikle Sünni Müslümanları hedef tahtası haline dönüştüren bir yapı oluşturuldu. Hedef Müslümanları terörizmle bağdaştıran bir yapıya büründürmeye çalışan bir yapıydı bu. Türkiye'de sözde etnik yapıya dayalı Kürtlerle hiçbir ilgisi olmayan PKK terör eylemleri kırk yıldır devam ediyor. Yine batı odaklarına hizmet eden, batı odaklarının çıkarlarından başka hiçbir Kürt bireye bugüne kadar katkısı olmayan bir kanlı terörist yapı oluşturuldu. Dinsel ya da etnik hiçbir bireye ve ulusa faydası olmayan terörizm yapılanmalarıyla yüz yıllık bir coğrafi yapılanmaya giden yolda emperyalizmin en büyük güç odağı terörizmdir, batı emperyalizminin. Şuan da sadece yaratıcıları olan, bu yapılanmaları sağlayan, ellerine silah vererek Müslümanları birbirine kırdırtan, Müslüman kanı döken, milyonlarca Müslüman'ı göçe zorlayan, yerlerinden, yurtlarından eden, farklı ülkelerde yaşamak zorunda bırakan ve emperyalizmin himmetine, yardımına muhtaç hale getiren bu terörizm ve terör odakları sadece efendileri olan emperyalist güçlere hizmet etmeye devam etmektedirler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim