• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı
Gaziantep mutfağını tanımak amacıyla kente gelen İtalyan aşçı Danilo Zanna, UNESCO'nun "Seçkin Şehirler Ağı'na giren Gaziantep'in yöresel yemeklerine...

Gaziantep mutfağını tanımak amacıyla kente gelen İtalyan aşçı Danilo Zanna, UNESCO'nun "Seçkin Şehirler Ağı'na giren Gaziantep'in yöresel yemeklerine hayran kaldı.

Gaziantep mutfağını tanımak amacıyla kente gelen İtalyan aşçı Danilo Zanna da Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları ve Eğitim Merkezini (MUSEM) ziyaret etti. Güzelbey ve Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural'dan bilgi alan Zanna, Gaziantep mutfağının UNESCO "Seçkin Şehirler Ağı'na girmesine şaşırmadığını anlattı. Antep mutfağının çok geniş yelpazeye sahip olduğunu dile getiren Zanna, "Burada sebze, et, salça, dolma, kısaca her şey var. Gerçekten çok lezzetli ve aynı zamanda tarihi olan bir mutfak" ifadesini kullandı. Zanna, Gaziantep yemeklerinin Türkiye'nin birçok bölgesinde yapıldığını ancak aynı tadı bulmanın zor olduğunu vurguladı. Kuru patlıcan dolması ve kebabı çok sevdiğini belirten Zanna, "Gaziantep'e daha önce gelmek istiyordum ama bir türlü fırsat bulamamıştım, UNESCO haberini alınca bu kararımı hızlandırdım çünkü Antep yemekleri her şeyi hak ediyor. Burada öğrendiğim lezzetleri kendim de deneyeceğim ve soframda bulunduracağım" şeklinde konuştu.

MUSEM Sorumlusu Mehmet Rağıp Güzelbey, Gaziantep mutfağının kendini kanıtladığını söyledi. Gaziantep'in, UNESCO "Seçkin Şehirler Ağı'na dahil edilmesiyle mutfak kültürünün bilinirliğinin daha da arttığına dikkati çeken Güzelbey, "Evliya Çelebi, Gaziantep'i, "dünyanın göz bebeği şehir" olarak adlandırıyor. UNESCO'nun aldığı bu karar da bunun somut örneklerinden birisidir. Var olan yemek kültürümüz uluslararası boyuta taşındı. Bu, gerçekten büyük bir onur. Son dönemde yabancı aşçılardan da ilgi görmeye başladık, çoğu ödüllü aşçılar gözünü Gaziantep'e çevirdi. Bizi arıyorlar ve şehrimizin yemeklerini tanımak istiyorlar. Antep mutfağının sırrını merak ediyorlar" dedi.

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı

İtalyan Aşçı, UNESCO’ya Dahil Edilen Gaziantep Mutfağı’na Hayran Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim