• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

İstiklal Marşı’nın Ruhu Özümsenmeli

İstiklal Marşı’nın Ruhu Özümsenmeli
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. Yılında yayınlanan mesajında, Türk Milletinin...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. Yılında yayınlanan mesajında, Türk Milletinin ezilen tüm uluslara ilham ve güç veren istiklal mücadelesini en derin duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini inanç, birlik, beraberlik ve kardeşlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşı'nın Atatürk'ün gösterdiği Muasır Türkiye Hedef'inin temel ruh dinamiklerinden birisi olduğunu söyledi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi, "İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 95. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı'nda ortaya konan bağımsızlık ve milli birlik ruhunun oluşmasına emeği geçen herkesi rahmetle anıyoruz" dedi.

İlkokullarda İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının ezberlenmesinin önemli olduğunu söyleyen Çelebi, "İstiklal Marşımız büyük milletimizin onurlu mücadelesinin, istiklal sevgisi ile dopdolu bir şairin dizelerinde hayat bulmuş halidir. Ancak İstiklal Marşı'mızın ruhunun, yazılma amacının ve yazıldığı şartların da mutlaka öğrencilerimize anlatılması ve özümsenmesi sağlanmalıdır. Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Osman Zeki Üngör ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda dile getirdiği dizelerin önümüzde duran engel ve sorunları aşma konusunda bize ufuk ve güç vermeye devam ettiğini kaydeden Çelebi, "Bu itibarla İstiklal Marşı'nda dile getirilen hususların gereklerini layıkıyla yerine getirmek ve yılmadan çalışmak görevimizdir. Başta eğitimcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında en saygın, çağdaş ve rol model seviyeye çıkarmayı misyon edinmeliyiz. İstiklal Marşı'nın ruhuna ve medeniyetimizin mirasına sahip çıkmalıyız " şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim