• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

İşte Robin Van Persie gerçeği

İşte Robin Van Persie gerçeği
Barcelona'nın, Fenerbahçe'de mutsuz olan Robin van Persie'yi transfer etmek istediğini ileri sürülüyor. Ancak İspanyol devinin bu transferi gerçekleştirmesi hiç de kolay değil.

Fenerbahçe'de, yedek kaldığı için teknik direktör Vitor Pereira ile sorun yaşayan Robin van Persie'ye, dünya devi Barcelona'nın talip olduğu iddia ediliyor. Hollanda basını, ilk olarak İspanyol medyasında yer alan bu iddiayı bir adım öne götürerek, yıldız golcü ile Barcelona yetkililerinin ilk görüşmeyi yaptığını yazdı. Ülkenin en çok satılan gazetelerinden Algemeen Dagblad, Barça'nın bu transfer için çok kararlı olduğunu ifade etti. Gazete, teknik direktör Pereira ile yaşadığı problemin, Van Persie'nin transferini kolaylaştırıcı bir etken olduğunu öne sürdü.

Hürriyet'in haberine göre; İspanya ve Hollanda medyas, bu iddiada çok önemli bir detayı atlıyor. O ayrıntı Robin van Persie'nin Barcelona'ya transferini neredeyse imkansız hale getiriyor.

BARCELONA OCAK AYINDA EN FAZLA 10 MİLYON EURO HARCAYABİLİR

UEFA'nın sıkı biçimde uyguladığı Finansal Fair Play kuralları nedeniyle gelir-gider dengesini tutturmak zorunda olan Barcelona Kulübü, ara transfer döneminde 10 milyon Euro'nun üzerinde harcama yapamayacak. Robin van Persie'nin 1 yıllık maliyeti ise bu rakamın çok üstünde.

İSPANYA'DA FUTBOLCULAR YÜZDE 43 GELİR VERGİSİ ÖDÜYOR

Fenerbahçe Kulübü, Robin van Persie'nin transferi sonrası borsaya gönderdiği açıklamada, 3 yıllık sözleşme yapılan Hollandalı yıldıza her sezon için 4.9 milyon Euro garanti para ve maç başı 20 bin Euro ödeyeceğini bildirmişti. Sarı-lacivertli kulübün açıkladığı bu rakamlar net. Yani bütün vergileri Fenerbahçe veriyor. Bilindiği üzere İspanya'da futbolcular yüzde 43 gelir vergisi ödüyor. Dolayısıyla Van Persie'nin Fenerbahçe'de kazandığı paraya ulaşabilmesi için Barcelona'dan yılda yaklaşık 9.5 milyon Euro alması gerekiyor. Bu rakamın üzerine bir de Fenerbahçe'nin isteyeceği bonservis ücretini de eklerseniz, Barcelona için Van Persie transferinin oldukça zor olacağı gerçeği ortaya çıkıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim