• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

İşte gençleştiren yiyecekler!

İşte gençleştiren yiyecekler!
Yaşınız kaç olursa olsun, vücudunuz diri ve sağlıklı olduğu sürece kendinizi hep genç hissedersiniz.

Yaşınız kaç olursa olsun, vücudunuz diri ve sağlıklı olduğu sürece kendinizi hep genç hissedersiniz. 

Kozmetik sektörü bu alanda çok gelişmiş olsada, en etkili yöntem; sağlıklı beslenme ve spor yapmaktır.

Amerikan Diyetisyenler Derneği, vücudu genç ve diri tutacak yiyecekleri açıkladı. İçerdikleri antioksidanlarla yaşlanmayı önleyen bu yiyecekler, insanı kansere ve kalp hastalıklarına karşı da koruyor. 

Tam tahıllı makarna

Normal makarnadan üç kat fazla antioksidan içeriyor. Araştırmalar tam tahıllı gıdalardaki liflerin kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıkardı.

Patlamış mısır

'Polifenol' adı verilen kanser düşmanı madde patlamış mısırda meyvelere kıyasla dört kat fazla bulunuyor. Araştırmacılar evde, yağsız patlatılmış mısırın müthiş polifenol kaynağı olduğunu söyledi.

Organik süt

Organik sütte lutein, beta-karoten ve E vitamini gibi antioksidanlar normal süte kıyasla yüzde 40 daha fazla bulunuyor.

Yumurta

Yaşa bağlı göz bozukluğundan koruyan 'lutein' isimli antioksidan, yumurtada fazla bulunmuyor ama yumurta aracılığıyla alınan lutein, ıspanak gibi zengin lutein kaynaklarına kıyasla vücut tarafından daha hızlı ve iyi emiliyor.

Fasulye

Kırmızı fasulye başta olmak üzere fasulye türlerinin, içeriğindeki 'fitokimyasal' adı verilen bitki özleri sayesinde serbest radikalleri yok ettiği belirlendi.

Yoğurt

Günde bir kâse yoğurt, vücuda giren diğer antioksidanların işlevini yerine getirmesini sağlıyor ve kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruyor.

Kanola yağı

Kötü kolesterolü düşüren alfa-tokoferol isimli antioksidanı bol miktarda içeriyor.

Doğal tatlandırıcılar

Uzmanlar kanser de dahil pek çok hastalığa davetiye çıkaran rafine şeker yerine, yüksek anti-oksidan oranına sahip bal, esmer şeker ve pekmez gibi doğal tatlandırıcıların kullanılmasını tavsiye ediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim