• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

İstanbul’dan kalkan uçakta koronavirüs çıktı' iddiasına Bakan Koca'dan açıklama

İstanbul’dan kalkan uçakta koronavirüs çıktı' iddiasına Bakan Koca'dan açıklama
İstanbul'dan Singapur'a uçan bir yolcuya koronavirüs testi yapılmış ve pozitif çıkmıştı. İstanbul'da endişeye neden olan haberle ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, "Singapur’da koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Singapur'da koronavirüs tanısı konan yolcunun Fransız vatandaşı olduğunu belirtti. 

Bu kişinin Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcu olduğunu ifade eden Koca, "Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Dün, Singapur medyasında yer alan haberlerde, 3 Mart tarihinde THY'nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda koronavirüs tespit edildiği belirtilmişti. 

Singapur Sağlık Bakanlığı'nın uçaktaki diğer yolcuları da takip altına aldığı ifade edilmişti. 

Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ise şunları söyledi: 

'YURT DIŞINA ÇIKAN HERKES POTANSİYEL VİRÜS TAŞIYICISI''

Yurt dışına giden ve yurt dışından gelen herkes potansiyel virüs taşıyıcısı konumunda. 14 güne kadar hastalık olarak çıkmayabilir. Dolayısıyla bu anlamda her an bu sınırlarımızdaki kontrolsüzlük giderek ülkemizi risk altına sokmakta. Biz de vatandaşımızı daha çok bilgilendiren adımlar atıyoruz. Çünkü en önemli unsur burada bulaşıcılığını önlemek

''ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN''

Çin'de kaynak bulan bu virüs Türkiye'de görülmedi. Yurt dışına çıkmış vatandaşlarımızın da evlerinde kalmalarını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını rica ediyoruz. 14 gün boyunca tedbir amaçlı evlerinde kalmaları ve maske takmalarını rica ediyoruz. 

Yolcu Türk vatandaşı imiş, yolcu İstanbul'da çıkmış gibi bilgiler söylentidir. Umreden dönen bütün vatandaşlarımız termal kameradan geçiriliyor. Uçağımız boş gittiği için sağlık personellerimiz ile birlikte geri dönüyorlar. 

''NUMUNE SAYISI 1363''

Şu dönemde bizim çalışılan numune sayısı 1363 bunlardan pozitif olan hiçbir vaka olmadı.  İran'dan gelen gözlem altına aldığımız kişi sayısı 53 kişi. Ankara'da ise Kum ve Meşed öyküsü olanlar 68 yolcu. 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim