• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

İstanbul'daki dev sahte para operasyonu! Emniyet, dolar bahçesine döndü

İstanbul'daki dev sahte para operasyonu! Emniyet, dolar bahçesine döndü
İstanbul Esenyurt'ta önceki gün bir matbaaya düzenlenen operasyonda, Kurban Bayramı öncesi piyasaya sürülmek üzere basılmış 100'lük banknotlar halinde sahte 271 milyon 150 bin Amerikan doları (1 milyar 530 milyon Türk lirası) ele geçirilmişti.

İki gün önce Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda ele geçirilen sahte 271 milyon 150 bin Amerikan doları Emniyet'in bahçesinde sergilendi. İşte görenlerin; "FED Başkanı Jerome Powell bile ayırt etmekte zorlanır" dediği o sahte paralar.

hn2.jpeg

Birisi ihraç edilmiş eski komiser toplam 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen sahte paralar ve para yapımında kullanılan malzemeler bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde basın mensupları için sergilendi.

hn3.jpeg

En büyük sahte dolar operasyonunda ele geçirilen sahte dolarların, gerçeklerine bir hayli benzemesi dikkat çekti.

nh.jpeg

Gizli bir bölmede bulunan 50 ve 100'lük banknotlardan oluşan 271 milyon 150 bin dolarlık sahte parayla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Balyalar halinde sergilenen paraların, aşama aşama basılmış olması dikkat çekti. Özel kalıplarla basılan paraların seri numarasının dahi farklı olarak olduğu belirtildi.

fggggg.jpg

MAKİNESİ BOYASI KAĞIDI… HEPSİ ÖZEL

Sahte para şebekesinin bu işlemleri gerçekleştirmek için yurt dışından 5 milyon lira değerinde makine getirdiği öğrenildi. Kalpazanların, banknotların basılacağı kağıtları da özel olarak temin ettiği de öğrenildi. Ayrıca, boyaların da yurtdışından getirildiği dile getirildi.

ffff.jpg

ÖZEL EKİP KURMUŞLAR

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerle ilgili de bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Şebeke elebaşının henüz firari olan Ali Atali olduğu öne sürüldü. Zekeriyaköy'de bir villada lüks içinde yaşayan şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, gözaltına alınan ve tutuklanan 6 kişinin arasında Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir ismin olması da dikkat çekti. İddiaya göre, şebeke elebaşı kaliteli sahte para oluşturmak için özel ekip oluşturdu. Şebekenin şu ana kadar tespit edilen yapılanmalarda farklı bir sistem kullandığı dile getirildi.

Gözaltına alınan ve tutuklanan şüphelilerden Sabri Ali S.'nin Boğaziçi Üniversitesi iktisat bölümü mezunu olduğu ve hazırlanan dijital kalıpların kağıda aktarılmasını planladığı belirtildi. FETÖ'den ihraç edilen komiser Bülent Ç.'nin ise firari şebeke elebaşının yardımcısı olduğu iddia edildi.

Şebekenin sahte sahte parayı yurtdışana götürmeyi planladığını değerlendiren polisin, olayın FETÖ bağlantısını da araştırmaya devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim