• BIST 9592.49
  • Altın 2477.546
  • Dolar 32.4909
  • Euro 34.5929
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

İstanbul'da gerilim tırmanıyor!

İstanbul'da gerilim tırmanıyor!
Vali'den ikinci açıklama ise 14:20 sıralarında geldi. Mutlu yaptığı açıklamada 8 memurun da yaralandığını söyledi. Ayrıca Vali Mutlu şöyle konuştu;

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı’nda meydana gelen olaylarda ölü sayısının ikiye yükseldiğini ancak ölen ikinci kişinin kimliğinin belli olmadığını belirtti. Mutlu, "Hayatını kaybeden Uğur Kurt’a ait törenin tamamlanmasını ve burada sıkıntı yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum. Bu bölgede eli silahlı, yüzü maskeli grupların bu toplantılara törenlere katılanları tahrik etmeye, ajitasyon içinde olduklarını çok net görüyoruz. İstihbarat kayıtlarımız da bu konuda çok net" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar’da restore edilen ve yeniden ibadete açılan Aziz Mahmut Hüdai Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra açıklama yaptı. Okmeydanı’ndaki olaylarla ilgili soruları cevaplandıran Mutlu, "Uğur Kurt, İstanbul’daki töreni yapıldıktan sonra memleketi Sivas’a gönderilip defnedilecek. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu kaybımızdan sonra dün akşam emniyet güçlerimize yönelik el yapımı parça tesirli bombalı saldırı ile yaralanan vatandaşlarımızdan birisi bugün hayatını kaybetti. Henüz kimliği belli değil. Böylece acı kaybımız iki oldu. Ayrıca emniyet mensuplarımız da bu saldırı ile önce 7 polis memurumuz yaralandı, dün geceki hadiselerde de silahlı bir saldırıda ayağından yaralı bir polis memurumuzu ile toplam 8 polisimiz yaralı" dedi.

Mutlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Yüzü maskeli eli zaman zaman silahlı bir takım grup ve kişilerin ajitasyonlarla toplumu tahrik ettiği ve çatışma ortamını büyüterek ülkemizin, şehrimizin insanlarımızın güvenliği ve huzurunu bozmaya yönelik emeller içinde olduklarını görüyoruz. Uğur Kurt’a ait törenin tamamlanmasını ve burada sıkıntı yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum. Bu bölgede eli silahlı, yüzü maskeli grupların bu toplantılara törenlere katılanları tahrik etmeye, ajitasyonlar içinde olduklarını çok net görüyoruz. İstihbarat kayıtlarımız da bu konuda çok net. Gerek emniyet mensuplarına, gerekse iki vatandaşımıza yönelik saldırılar fevkalade üzüntü vericidir. Bunların failleri her halükarda bulacağız adliyeye teslim edeceğiz"

Sağduyu çağrısında bulunan Mutlu, "Herkesi duyarlı olmaya, bu ortamı ajite edecek her türlü hareketten kaçınmaya, dikkatli bir şekilde olayları izlemeye davet ediyorum. Bunlarla ilgili emniyet çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bilgiler oldukça bunları paylaşacağım. Şu anda önemli olan sokakta eli silahlı yüzü maskeli grupların varlığıdır. Devletin ve milletin gücünden daha büyük bir güç içinde olanlara fırsat vermeyiz. Bunu bilsinler" diye konuştu.

Bir basın mensubunun savcının olay yerine geç geldiği yönündeki iddialara ilişkin olarak ise "Saat konusunda bilgim yok. İşin doğası gereği adli makamlar ne gerekiyorsa yapmıştır. Dün akşam otopsi işlemleri hızlı bir şekilde yapıldı. Merhum Kurt’un vücudundaki kurşun çıkartıldı bu kurşunla birlikte balistik incelemeleri yapılacak. En kısa süre içinde sonuçlandırılacak" dedi.

Mutlu, özellikle sosyal medyada yer alan haberlerde yeni valiler kararnamesi ile görev yerinin değiştirildiği yönündeki haberlere ilişkin soruyu da "Kararnameyi siz gördünüz. Netice itibariyle biz İstanbul’umuzda nasip olan süre içinde görev yapmaya devam edeceğiz. Biz devletimizin memuruyuz. Şurada ya da burada görev yapmak önemli değil. Tabii İstanbul’dayız. Görevimizi sürdürüyoruz. Yeni kararname de valilerimize, gittikleri illere hayırlı uğurlu olsun" diye yanıtladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim