• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İstanbul'da bu hafta!

İstanbullu sanatseverler için bu hafta dopdolu. Bugünden itibaren başlayacak çok sayıda konser, tiyatro ve sergiler şehrin her noktasında önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek.
"Yılın piyanisti" unvanıyla 2013 Donizetti Ödülü'ne layık görülen Özgür Aydın, 2 Kasım'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak. ARD Münih Uluslararası Piyano Yarışması'nda 1997'de birinci olan virtüöz Özgür Aydın'a, daimi şefliğini üstlendiği 2009 yılından beri repertuvarı ve vizyonuna yenilikler getiren Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Bu yıl Andante dergisinin "yılın piyanisti" unvanıyla 2013 Donizetti Ödülü'ne layık gördüğü piyanist Aydın, güçlü tekniği ve etkileyici yorumuyla müzikseverlerin karşısına çıkacak.
 
TANGO 
 
Arjantin tango dünyasının muhteşem orkestrası Hyperion Ensemble ve Mundial Dünya tango salon şampiyonları da 6 Kasım'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda sahneye çıkacak. Hem geleneksel, hem de çağdaş tango müziğinde çok geniş bir repertuvara sahip olan orkestra, kuruluşundan bugüne kadar geçen 20 yıl içerisinde çok çeşitli sanat etkinliklerinde yer aldı, 750'nin üzerinde performansa imza attı. Topluluk, kuruluşundan itibaren Luis Stazo, Juan Jose Mosalini, Daniel Binelli, Alfredo Marcucci gibi tango dünyasının çok ünlü müzisyenleriyle çalıştı.
 
KONSER
 
Şarkıcı Mirkelam, altıncı solo albümü "Denizin Arka Yüzü" ile yarın Ghetto İstanbul sahnesinde hayranlarının karşısına çıkacak. Duman ise 3 Kasım'da, 4 yıl aradan sonra yeni albüm konseri için Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alacak. Türk Halk Müziğinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu da 2 Kasım'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde aynı sahneyi paylaşacak. Caz severler yarın CRR Konser Salonu'nda, saat 20.00'de Petra Magoni (vokal) ve Ferruccio Spinetti (kontrbas) ikilisini dinleyebilecek.
 
TİYATRO
 
"Ne İstediniz?" adlı tiyatro oyunu da yarın Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sahnelenecek. Senaryosu ve yönetmenliği Apo Kaya'ya ait oyunda, Didem Balçın, Olgun Toker, Lila Gürmen, Gürsu Gür, Süleyman Felek rol alıyor. Oyuncu Mustafa Alabora da barkovizyonda konuk oyuncu olarak katılıyor. Barkavizyondaki diğer isimler ise, Lara Yalçın ve Furkan Yücel. 
 
"Yalnızlar Kulübü" adlı oyun, yarın Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Senaryosu ve yönetmenliğini Sami Berat Marçalı'nın üstlendiği oyunda, Hasibe Eren, Banu Çiçek Barutçugil, Güçlü Yalçıner, Bedir Bedir, Pınar Çağlar Gençtürk, Heves Duygu Tüzün, Tevfik Şahin rolalıyor.
 
Brodway'de hit olmuş, 12 yıldır sahnelenen ve birçok ülkeye de uyarlanmış müzikal oyun, "Seni Seviyorum Mükemmelsin, Şimdi Değiş" Şişli Black Out Sahnesi'nde yarın tiyatro severlerlerin karşısına çıkacak.
 
Devlet Tiyatroları Cevahir Sahneleri Salon 1'de, 1-2-3-4-5-6 Kasım'da "Kızılırmak", Beykoz Amhet Mithat Efendi Sahnesi'nde, 1-2-3 Kasım'da "Kurban", Cevahir Sahneleri Salon 2'de, 1-2-3 Kasım'da "Son Tango", 5-6-7 Kasım'da "Herkesin Bildiği Sırlar", Üsküdar Stüdyo Sahne'de ise 1-2-3-4-5-6 Kasım'da "İkinci Dereceden İşsizlik" oyunları sahnelenecek. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim