• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul’da 300’ün üzerinde uçuş iptal

İstanbul’da 300’ün üzerinde uçuş iptal
İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle havayolu şirketleri, 300'ün üzerinde seferini iptal etti.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle havayolu şirketleri, 300'ün üzerinde seferini iptal etti. Her geçen saat iptal sayısı artarken havayolu şirketi yetkilileri, yolculardan seyahatleri öncesi çağrı merkezini aramalarını istedi.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Her geçen saat iptal edilen uçuş sayısı artarken, seferi gerçekleştirecek uçaklar da uzun süre rötar yapıyor. Son alınan bilgilere göre, havayolu şirketleri İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapmayı planladığı iç ve dış hatlarda 300'ün üzerinde seferini iptal etti. Seyahat öncesi yolcular, çağrı merkezleriyle görüşülmesi konusunda uyarıldı.

THY 230 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Dün çok sayıda seferini iptal eden THY, karın şiddetini artırması üzerine bugün ve yarın yapmayı planladığı 230 seferi daha iptal etti.

PEGASUS 73 SEFERİ İPTAL ETTİ

Pegasus Havayolları'da bugün ve yarın yapmayı planladığı bazı seferleri iptal etti. Yapılan açıklamada, "Türkiye genelinde başlayan yoğun kar yağışının yarattığı meteorolojik engeller nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen iniş ve kalkışlı bazı seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Pegasus kar yağışı sebebiyle 73 seferini iptal etti.

Onur Havayolları, Türkiye'nin muhtelif yerlerindeki yoğun kar yağışı, buzlanma ve görüş mesafesindeki yetersiz limitler nedeniyle Meteoroloji'den aldığı bilgiler doğrultusunda bugün ve yarın 7 seferini karşılıklı olarak iptal etti.

Atlasglobal Havayolları ise yaşanan yoğun kar yağışına rağmen seferlerini iptal etmedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim