• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

İstanbul Valiliği'nden skandal paylaşımla ilgili açıklama!

İstanbul Valiliği'nden skandal paylaşımla ilgili açıklama!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin fotoğraflar da, Valiliğin resmi twitter hesabından paylaşıldı. Ancak ilk yapılan ve dakikalar sonra silinen paylaşımda şok bir detay ortaya çıktı.

Atatürk'ün kaşlarının montaj programıyla kalınlaştırılıp birleştirildiği gözlendi. Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan paylaşıma ilişkin henüz Valilikten açıklama yapılmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyareti sırasında çekilen hatıra fotoğrafındaki Atatürk resminin boyanıp, İstanbul Valiliğinin twitter hesabından paylaşılması büyük tepkiye neden oldu.

Valilik, konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadan, fotoğrafları kaldırdı ve hemen yenisini paylaştı. Bilgisayar ortamında boyandığı tahmin edilen fotoğrafı, ‘kimin, ne amaçla?’ paylaştığı henüz bilinmiyor.

İŞTE VALİLİĞİN PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAFLAR: 

Daha sonradan paylaşılan fotoğrafların orijinallerine bakıldığında boyama işleminin bilgisayar ortamında yapıldığı tahmin ediliyor.

İkinci kez paylaşılan fotoğrafta, boyama işleminin yok olduğu görüldü.

vali̇i̇.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN SKANDAL OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan paylaşıma ilişkin İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Müdürü Muammer Karadeniz bir video eşliğinde açıklama yaptı. Karadeniz "Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır. Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Uygulamanın böyle bir eklemeyi neden yaptığını incelettiriyorum. Hiç istemeden böyle bir olayla gündeme geldiğim için büyük bir üzüntü duyuyor ve kamuoyundan özür diliyorum." dedi.

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim