• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İsrail'den Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık

AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulunan Mısır’ın yeni yönetiminin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ülkeye davet etmesi, gözlerin CHP’nin Ekim ayında planladığı Gazze ziyaretine çevrilmesine yol açtı.

Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyaretine karşı çıkan ABD ve İsrail’in, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İsrail üzerinden Gazze’ye yapacağı ziyarete şimdilik sıcak baktığı bildirildi. CHP’nin ise şu anda resmî bir talebi yok. Ancak, bu yönde bir talep gelirse, resmî prosedürlere uyulması halinde Kılıçdaroğlu Gazze’yi ziyaret edecek. Bununla ilgili karar önümüzdeki günlerde verilecek.

UZUN SÜRE ÇALIŞMA YAPILDI
 
İsrail’in, Mavi Marmara saldırısı konusunda Türkiye’den özür dilemesinin ardından gündeme gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretinin niye gerçekleşmediği de aydınlandı. Taraf ’ın diplomatik ve istihbarat kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Erdoğan’ın Gazze ziyareti konusunda uzun süre diplomatik ve güvenlik çalışması yapıldı.
 
MURSİ'NİN EKİBİ ERDOĞAN'I GAZZE İÇİN OYALADI
 
Mısır üzerinden yapılması planlanan ziyarette, güvenlik konusunda birçok sıkıntı çıktı. Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi’nin çalışma arkadaşları da, ziyaret konusunda Türkiye’nin önüne birçok engel çıkardı. Bir anlamda Türkiye oyalandı. Ve ziyaretle ilgili planlar yapılırken, Mısır’da darbe oldu. Mursi’nin devrilmesinin ardından Gazze ziyareti planları tamamen rafa kaldırıldı. Üst düzey bir diplomatik yetkili, “Başbakan’ın Gazze ziyaretinin gerçekleşmeyeceği başından beri belliydi” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan’ın Gazze ziyaretine ABD de karşı çıkmış ve zamanlamanın uygun olmayacağını öne sürmüştü.
 
CHP'NİN AYRINTILARI NETLEŞMEDİ
 
Şimdi Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gazze’ye de gidip gitmeyeceği tartışılıyor. Bu konuda CHP’nin henüz resmî bir talepte bulunmadığı öğrenildi. Ancak, ABD ve İsrail’in Kılıçdaroğlu’nun olası bir Gazze ziyaretine sıcak baktığı konuşuluyor.
 
Hatta Kılıçdaroğlu’nun, ziyareti ile Gazze’nin son durumu hakkında dünya kamuoyuna daha net mesaj verilebileceği düşünülüyor. Ankara’da, ziyarete “yeşil ışık” yandığı ancak, programının ayrıntılarının henüz netleşmediği konuşuluyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim