• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İsrail: Esad kimyasal silah kullandı

İsrailli Bakan Steinitz: "Kimyasal silah kullanıldı ve bu ilk kez yapılmadı"
İsrail İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Yuval Steinitz, istihbarat servisinin, Esad ordusunun Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyösü Doğu Guta'da kimyasal silah kullandığı görüşünde olduğunu söyledi.
 
"İLK KEZ KULLANILMADI Kİ"
 
Steinitz, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, ülkesinin istihbarat servisinin, Esad ordusunun sivil halkına gerçekten kimyasal silahlarla saldırdığı görüşünde olduğunu belirterek, "Kimyasal silah kullanıldı ve bu ilk kez yapılmadı" dedi.
 
KINAMALAR İKİYÜZLÜ
 
İsrailli bakan, acımasız bir rejimle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Steinitz, Esad'ın işlediği savaş suçlarına dünya çapından gelen kınamaları "ikiyüzlülük" olarak niteleyerek, Esad'ın kendi halkına yaptığı katliamı durdurmak için bugüne kadar hiçbir somut adım atılmadığını söyledi.
 
BM 6 AY ÖNCEKİ OLAYLARI ARAŞTIRIYOR
 
Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'de başlattığı denetimi "komedi" olarak nitelendiren Steinitz, "BM, dünkü olayları incelemiyor, 6 ay önceki olayları denetliyor. Ayrıca bu silahları kimin kullandığını incelemeden, sadece kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için yapılan inceleme, resmen rezalet" diye konuştu.
 
Suriyeli bir aktivistin elinde tuttuğu pankartta "Özgür dünyanın insanları yanışımızı keyifle izleyin" yazıyor.
 
O ANLAR KAMERALARA YANSIDI
 
Dün Suriye'de yaşanan katliam görüntüleri medyaya yansımıştı. Aralarında çocukların da bulunduğu binlerce insanın katledildiği görüntüler dünya basınında geniş yankı bulmuştu. Muhalifler Esad'ın bir kimyasal silah olan sarin gazını kullandığını iddia etmişlerdi. Kimyasal silah kullanılması ve yaşanan katliam başta Türkiye, İngiltere, Fransa olmak üzere pek çok ülkeden kınanmıştı.
 
Bugün de Çarşaba günü yaşanan katliamın saldırı anı olduğu öne sürülen bir video yayınlandı. Videoda uçakların şehrin üzerine bombardıman yaptığı görülüyor. Videoyu çeken kişinin " Doğu Guta üzerinde korkunç bir bombardıman var. Allah yardımcımız olsun" dediği duyuluyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim