• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İsrail Başbakanı Bennett, 60 yaş üstü vatandaşların haftaya 3. doz Covid-19 aşısı olabileceğini duyurdu

İsrail Başbakanı Bennett, 60 yaş üstü vatandaşların haftaya 3. doz Covid-19 aşısı olabileceğini duyurdu
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 60 yaş üstü İsraillilerin önümüzdeki hafta 3. doz korona virüs (Covid-19) aşısı olabileceklerini belirterek, vatandaşları...

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 60 yaş üstü İsraillilerin önümüzdeki hafta 3. doz korona virüs (Covid-19) aşısı olabileceklerini belirterek, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadelede aşılama kampanyalarına hız kesmeden devam eden İsrail, yaşlı vatandaşlar için 3 doz aşı uygulamasına başlıyor. İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı basın açıklamasında, 60 yaş üstü vatandaşların önümüzdeki hafta 3. doz Covid-19 aşısı olabileceklerini duyurdu. İsraillileri aşı olmaya ve aileleri ile arkadaşlarını da aşı olmaya teşvik etme çağrısında bulunan Bennett, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un yarın sabah ilk 3. doz Covid-19 yaptıran kişi olacağını belirtti. Covid-19 aşısını, periyodik olarak yenilenmesi gereken grip aşılarına benzeten Başbakan Bennett, "Veriler, vücudun Covid-19 bağışıklığının zamanla azaldığını gösteriyor ve amaç bu bağışıklığı rehabilite etmek" ifadelerini kullandı. Politikasının, günlük hayattaki aksaklıkları en aza indirirken hayat kurtarmaya çalıştığını bildiren Bennett, Covid-19'a karşı aşılanmamış genç İsraillileri de aşı olmaya çağırdı.

Ayrıca Bennett, vatandaşların Covid-19 kendi kendilerine tespit edebilmeleri için artık PCR testlerinin eczanelerden satın alınabileceğini de sözlerine ekledi.

Sağlık yönetimi kuruluşlarına Pazar gününe hazır olma çağrısı

İsrail Covid-19 Salgını ile Mücadele Koordinatörü Nachman Ash yaptığı açıklamada, ülkedeki sağlık yönetimi kuruluşlarına pazar gününe kadar hazır olmalarını ve gelecek haftanın başından itibaren 60 yaş ve üzeri vatandaşlara 3. doz Covid-19 aşısı uygulamaya başlamalarını ifade etmişti.

Öte yandan Covid-19 vaka sayılarında yükselme tespit edilen İsrail, haftalık vaka sayılarının 2 binin üzerine çıkması ile vakaları en aza indirmek adına yaşlılara 3. doz Covid-19 aşılamasına hazırlanırken, İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Naftali Bennett'in Ash ve Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ile görüşmesinin ardından, "Uzmanlar komitesinin bu tavsiyeleri önemli. Stratejimiz açık, İsrail'de hayatı ve günlük rutinleri korumak" ifadelerini kullandığı kaydedilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim