• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Isparta Senirkent’te Yörük Şöleni

Isparta Senirkent’te Yörük Şöleni
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin Yörük Şölenine...

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin Yörük Şölenine katıldı.

Isparta'nın Senirkent İlçesine bağlı Akkeçili'de düzenlenen Yörük Şöleninde Yörük Kültürü yaşatıldı. Programa katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, devamlı olarak köylere gittiğini hatırlatarak, sevginin köylerde katıksız olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Günaydın, "Bu manzara, bu coşku, bu insanlar burada bir araya geldi. Özümüzü, benliğimizi ortaya çıkaran, bu organizasyonda emeği geçenlere samimiyetle teşekkür ediyorum. İşte bizim benliğimiz, kökümüz. İşte biz buyuz. Biz yayla, dağ, köy çocuklarıyız. Cumhuriyeti yaşatanlar bizleriz. Bu yaylalarda Yörük Kültürünü yaşatmanın anlamını çıkarıyoruz. Geleceğin de teminatı olduğumuzu da ispatlıyoruz. Geleceğin teminatı yine bizleriz. Büyük imparatorluklar ve Türk devletlerini kuranlar Türklerdir, Yörüklerdir. Bu yaylalarda bu kutlamaları, kültürün bu şekilde yaşatılmasını önemsiyorum. Törelerimizi sevelim, sayalım, devam ettirelim. Bu geleceğimizi de ortaya çıkaracaktır" dedi.

"Isparta'mızda, Temmuz ayında büyük bir Türklük kutlaması yapılacak"

Bu yaylanın farklı güzellikleri olduğunu da belirten Başkan Günaydın, "Ardıç kokuları burnumuza geliyor. Ardıç sağlık açısından önemlidir. Bu ağacı merak edenler buraya gelmelidir. Ardıç ağaçlarının altı birer ev haline gelmiş, her aile bir ağacın altında yer alıyor. Isparta'mızda temmuz ayında büyük bir Türklük kutlaması yapılacak. Benliğimizi, özlüğümüzü, tarihimizi ortaya koymamız lazımdı bunların adımları atıldı. Etnografya Müzesini kurduk, devamında da Ergenekon Müzesinin yapımı devam ediyor. Yağlı Pehlivan güreşlerimizin ikincisini düzenleyeceğiz."

Küçükyaman: "O duman, ülkemin bütün her yerinde tütüyor ve tütecek"

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman da, "Bizler Yörük Türkmenler olarak, Türkün öz kültürünü yaşatmak amacıyla bahar geldiğinde yaylalara göçeriz. Şenliklerimizi, şölenlerimizi yaparız. Eylül'ün ikinci haftasında Söğüt'te Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şölenimizi yaparak kışında salon faaliyetlerimize geçiyoruz. Kendisi de bir Yörük olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Arkadaşlar gidip Toroslara bakınız orada bir Yörük çadırı var ve dumanı tütüyorsa bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi yenemez" demiştir. Bende "Atam o çadır, o duman Toroslarda da ülkemin bütün her yerinde tütüyor ve tütecek" diyorum, birlik beraberliğimizin Akkçeli'den ülkemize yayılması dileklerinde bulunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim