• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Isparta Otogarı İçin Geri Sayım Başladı

Isparta Otogarı İçin Geri Sayım Başladı
Isparta Belediyesi'nin, Çünür Mahallesi'ne yapılacak olan Yeni Otogar Projesi'nde sona gelindi.

Isparta Belediyesi'nin, Çünür Mahallesi'ne yapılacak olan Yeni Otogar Projesi'nde sona gelindi. 200 dönümlük alanda, 75 bin metrekare oturum alanına sahip olacak ve içerisinde 1350 araçlık otoparkı, gül bahçeleri ve alışveriş merkezlerinin de yer alacağı otogar alanında arsa alım işlemlerinin yüzde 95'lik kısmı tamamlandı. Başkan Günaydın, kalan yüzde 5'lik bölüm içinde vatandaşlara son çağrısını yaptı. Günaydın, mahkeme yoluna gitmek istemediğini ve konunun gönül rızasıyla çözülmesini istediğini söyledi.

Başkan Günaydın, "Çünürlü hemşehrilerimizin burada gözü kalmasın rahatlıkla koşa koşa gelsin diye arazilerin metrekaresini 130 liradan satın aldık. Burada çok sayıda vatandaşımızda koşa koşa geldi ve verdi. Sosyal donatı alanı olarak da müteahhitlerden aldığımız yerler oldu. Şu anda çok cüz'i, birkaç parça yerimiz kaldı. Bugün bu arkadaşlarımız bunları vermekte biraz geciktiler. Buraya 20 milyon lira ödeme yapıldı. Üzerine de 60 milyon liralık yatırım yapacağım. Dev bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Burayı yapacağız. Isparta kalıcı olacak bu projeye kavuşacak. Birkaç yerimiz kaldı. Onlar şu anda, ne hikmetse geciktiler. Şu anda encümenimiz şerh kararı aldı. Değerinin iki mislisini verdiğimiz halde bazı yerler için müracaat olmadı"dedi.

Daha önce encümence burada kamulaştırma bedelinin 64 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Başkan Günyadın, "Kalan yerler için mahkemeye gittiğimiz zaman, yüzde 95'i alınan bir yerde yüzde 5'inin kararını yüce mahkeme kısa sürede vereceğine eminiz. Korkarım kalan yerleri 64 liradan alacağız. Ben 64 liradan almak istemiyorum. Vatandaşımıza bir süre daha zaman verelim istedik, uzun zaman verdik ama neticeye ulaşmadı. Bunu 64 liradan satın alacağız. Çünürlü hemşehrilerim değerini vermedim diye bir şey yok. 2 misline yakın bir değer vermişiz. Yapacak bir şeyim yok" açıklamasında bulundu.

Isparta Otogarı İçin Geri Sayım Başladı

Isparta Otogarı İçin Geri Sayım Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim