• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

İşitme Engelli Öğrenciler Umre Yolcusu

İşitme Engelli Öğrenciler Umre Yolcusu
Kayseri'de umreye gidecek olan işitme engelli öğrencilere İl Müftüsü Doç.

Kayseri'de umreye gidecek olan işitme engelli öğrencilere İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven tarafından bilgiler verildi.

16 Kasım 2015 tarihinde Ankara'ya giden Kayseri Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde okuyan 70 işitme engelli öğrenciyi makamında ağırlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez öğrencileri yarıyıl tatilinde Umreye gönderme sözü vermişti. Bu sözün gerçekleştirilmesi üzerine 22 Ocak 2016 tarihinde görevlilerle birlikte toplam 83 kişiden oluşan umre grubu Kayseri'den Ankara'ya hareket edecek. Kayseri Müftülüğü Konferans Salonu'nda verilen seminerde konuşan İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, "Öğrenciler henüz bu yolculuğa başlamadan önce haftalardır bunun heyecanını duyuyorlar. Rabbimizin bizlere hac etmeyi ve umreye gitmeyi teşvik ettiği farz kıldığı mukaddes topraklara Kabe'ye Allah'ın evine misafir olmak için yola çıkacaklar. Aileler belki çocuklardan daha fazla heyecan içerisindeler. Yavrularımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin böyle bir kutsal yolculuğa çıkması hepimizi heyecanlandırıyor. Umre Arapça "da ömür anlamına gelir. Yani Umre yapan bir insan ömrüne ömür katar" dedi.

"16 Kasım 2015 tarihinde Ankara'ya giden Kayseri Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde okuyan 70 işitme engelli öğrenciyi makamında ağırlayan Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi" diyen Müftü Güven; Diyanet İşleri Başkanının konuşmalarını şu şekilde dile getirdi;

"Kur'an-ı Kerim okudukları ve İslam'ı öğrendikleri için engelli öğrencileri tebrik eden Sayın Görmez, bu eğitimleri vermekte geciktiklerini bundan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Engellilerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılacağını ifade eden başkanımız Mehmet Görmez, İnsanlığın en muhtaç olduğu dil gönül dilidir. Biz bu kullandığımız dille birbirimizi yaralıyoruz, büyük günahlar işliyoruz. "Dil yarası kılıç yarasından daha ağırdır" diye bir söz vardır. Halbuki dilin kaynağı gönül sağlam olursa dil de düzgün olur. Türkiye'nin her tarafında büyük camilerde işaret diliyle engellilere hitap eden hocaların olmasını istiyoruz. Bu konuda hazırladığımız kitap işaret diliyle dini bilgiler ve kavramlar içeriyor."

Mehmet Görmez'in toplantıdan sonra çocukları dinlediğini belirten Güven, "Konuşmasının ardından engelli öğrencileri dinleyen Sayın Görmez, öğrencilerin umreye gitmek istemeleri üzerine "Söz bu imkanı bulup hepinizi göndereceğim" dedi ve yarıyıl tatilinde hazırlıkların yapılacağını söyledi. Kayseri İl Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanımızın verdiği umre sözünü bugün gerçekleştirmenin ilk adımını atıyoruz. Görevlilerle birlikte toplam 83 kişiden oluşan bu umre grubu 22 Ocak Cuma günü sabah saat 06:00'da Kayseri'den hareket ederek aynı gün saat ikide Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan programdan sonra Esenboğa Havaalanı'ndan Cidde'ye hareket edeceklerdir. Hazırlıklara haftalar öncesinden başlayan ve heyecanları yüzlerinden okunan kutsal beldelerin yolcusu olan bu öğrenci kardeşlerimizin hayırlı ve bereketli bir umre geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

Seminerin ardından işitme engelli umre adaylarına teknik bilgiler verildi.

İşitme Engelli Öğrenciler Umre Yolcusu

İşitme Engelli Öğrenciler Umre Yolcusu

İşitme Engelli Öğrenciler Umre Yolcusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim