• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İş bırakma eylemine katılan doktora ceza

İş bırakma eylemine katılan doktora ceza
Uşak Devlet Hastanesi yönetimi tarafından, mayıs ayında, hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı kınamak için 1 Haziran'da iş bırakanlara ceza verildi.

Doktor Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı kınamak ve sağlıkta şiddete bir kez daha dikkat çekmek için sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi yaptığı 1 Haziran'da Türk Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Bozan hakkında yapılan disiplin soruşturmasında hastane tarafından kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesi için dosyası il disiplin kuruluna gönderildi.

"BAKANLIK BİLE İŞ BIRAKTI"

Ceza ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Dr. Kamil Furtun'un hastanede koridorunda katledilmesi hepimizin yüreğini yaktı. Sağlıkta şiddetin cinayete dönüştüğü vahşeti protesto için tüm Türkiye'de iş bıraktık.

Hatta Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu da 15 dakika iş bırakılacağını açıkladı. Bakanlığın bile iş bıraktığı bir günde iş bırakan sağlık çalışanlarına ceza vermek hem vicdansızlık hem hukuksuzluktur. Hukuksuzluktur çünkü iş bırakan arkadaşlarımız sendikamızın aldığı karar doğrultusunda hareket etmişlerdir. İş bırakmada bizim hakkımızdır.

"AMAÇ SAĞLIKTA YAŞANAN ŞİDDETE ÇÖZÜM İSTEMEKTİR"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın ve Yargıtay'ın bu konuda kesin kararları mevcuttur. Yüksek Mahkemeler sendikal karar doğrultusunda iş bırakan memura ceza verilemeyeceğine hükmetmişlerdir. Vicdansızlıktır çünkü bu eylemde temel amaç sağlıkta yaşanan şiddete ve cinayete tepki göstermek ve çözüm istemektir.

Demek ki bu idareciler sağlık çalışanlarının öldürülmesinden veya şiddete uğramasını normal olarak değerlendiriyor ve tepki gösterecek bir durum olmadığını düşünüyor. Vicdanları kararanlara ve tüm hayatını makam koltuğunun üstünde kuranlara ne söyleseniz aslında boştur. Biz bu cezanın il disiplin kurulundan oradan da olmazsa mutlaka mahkemelerden döneceğine inanıyoruz" dedi.

Soruşturma için ön incelemeci olarak görevlendirilen ve çalışanlardan savunma isteyen ise Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'in Uşak Şube Yöneticisi Zeliha Keleş olduğu belirtildi. Uşak Devlet Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Zeliha Keleş tarafından imzalı yazıyla çalışanlardan savunma istenirken hemşireye de aynı kademe ilerleme cezası verildiği öğrenildi.

 

Samsun'da görev yapan Dr. Kamil Furtun bir hasta yakınının saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim