• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İran’da Türk iş adamları toplantısı

İran’da Türk iş adamları toplantısı
İstanbul Muşlu Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İMSİYAD), İran Urmiye ve Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Edip, Türkiye ve İran...

İstanbul Muşlu Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İMSİYAD), İran Urmiye ve Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Edip, Türkiye ve İran Arasındaki ticari ilişkileri değerlendirdiler.

İMSİYAD, Türkiye ile İran iş ilişkilerini değerlendirmek için İran Urmiye ve Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler. Türkiye ve İran'da faaliyet gösteren iş adamları İran'da yaşadıkları sorunlar ve çözüm yollarının" değerlendirildiği toplantı iki ülkedeki ekonomik ve ticari gelişmeleri ele alındı.

"Ticaret hacmimizi büyütmek için çabalıyoruz"'

İMSİYAD Genel Başkanı iş adamı Metin Haymana toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İran ile ticaret hacmimizi büyütmek için buralara geldik. Amaçladığımız hedeflerimize ulaşmada iş adamlarımızın rolünü önemsiyoruz. İran'daki Türk firmalarını bilgilendirme ve sorunlarını çözmeye yönelik toplantılarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Toplantımızın hedefi, İran'daki Türk girişimcilerin bir araya gelmesi ve değişen kanun ve kurallarla ilgili bilgilendirme oldu. Bugünkü toplantımızda İran'daki gümrük ve vergi kanunlarını anlatacak bir uzman davet ettik. Türk firmalarımıza bu konuda bilgi verdi. Firma temsilcilerimiz sorularını sorma imkânı buldular" dedi.

"kili iş ilişkilerimiz çok önemli"

Geçiş dönemindeki İran'da fırsatların yanı sıra bir takım risklerin de bulunduğuna dikkati çeken Haymana, "İş adamlarımıza İran'da faaliyet gösterirken bütün adımlarında başta büyükelçiliğimizin ticaret müşavirliği olmak üzere, bu ülkenin kanunlarını bilen bir müşavirle hareket etmelerini öneriyoruz. İran Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile çok faydalı bir toplantı yaptık. İranlı iş adamlarını ülkemize davet ettik. Türk iş adamlarının da gelip İran'da iş yerleri açmasını istiyorlar. İMSİYAD ve Türk iş adamları adına bizleri İran'da misafir eden değerli İranlı iş adamlarına çok teşekkür ediyoruz. İran ile ikili iş ilişkilerimiz bundan sonrada artarak devam edecektir " dedi.

İran Urmiye ve Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Muşlu Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği Kurucu Genel Başkanı Metin Haymana ve başkan Vekili Sevda Durgun, Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu ve İran Tebriz Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı iş adamları katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim