• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 107'ye yükseldi

İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 107'ye yükseldi
İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 15 kişi daha yaşamını yitirdi, can kaybı 107'ye, vaka sayısı 3 bin 513'e yükseldi. Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülke genelinde tüm okulların 20 Mart'a kadar tatil edildiğini açıkladı

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, yaptığı açıklamada,  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 92'den 107'ye çıktığını belirtti.

Cihanpur, toplam vaka sayısının da 3 bin 513 olduğunu ifade etti.

En çok vakaya Tahran, Kum, İsfahan, Merkezi, Mazenderan ve Gilan'da rastlandığını söyleyen Cihanpur, şu ana kadar koronavirüse yakalanan 739 kişinin de iyileşerek taburcu edildiğini aktardı. 

3210701.jpg

Okullar tatil edildi. 

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, korona virüsü ile mücadele komisyonu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülke olarak önceliklerinin koronavirüsünü yenmek olduğunu söyleyerek tüm okulların 20 Mart'a kadar tatil edildiğini açıkladı. Nemeki, yıl sonuna kadar ülke genelinde üniversiteler dahil tüm okulların koronavirüsü nedeniyle tatil edildiğini açıklayarak, ”Elbette bu karar rahat bir şekilde tatil yapılması için alınmadı. Kontroller artırılacak ve halkımızdan sağlık bakanlığının uyarı ve tavsiyelerini ciddiye almalarını istiyoruz. Gerçekten gereksiz nedenlerle evden dışarıya çıkmamalarını istiyoruz” dedi.

Nemeki, İranlıları evden çıkmamaları konusunda uyararak, ”Özellikle benzin istasyonlarındaki sağlık denetimlerini arttıracağız. Çünkü virüsün ülke geneline yayıldığı noktalardan birisi de benzin istasyonlarıdır” ifadesini kullandı.

İran'da koronavirüs tedbirleri

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi Başkanı Hacı Ali Ekberi de tüm eyalet merkezlerinde bu haftaki cuma namazlarının iptal edildiğini bildirmişti.

Bu arada, İran'da, hükümet yetkilileri ve bürokratların ülke dışına çıkmaları ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim