• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup
Irak'ta yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle evi bombalanan ve 14 kişilik ailesi ile Türkiye'ye sığınan Iraklı gazeteci Abul Nasser Al Abidi, kendilerine...

Irak'ta yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle evi bombalanan ve 14 kişilik ailesi ile Türkiye'ye sığınan Iraklı gazeteci Abul Nasser Al Abidi, kendilerine kucak açan Türklere teşekkür ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan içinde "Zor zamanlarda ayakta duran adam" ifadelerini kullandı.

2015 yılının ilk aylarında Irak'ta yaşanan karışıklıklar sebebi ile evi bombalanan Iraklı gazeteci Abul Nasser Al Abidi, Türkiye'ye gelmek zorunda kaldı. Yaklaşık 1.5 yıl önce 14 kişilik ailesi ile Irak'tan Türkiye'ye sığınan Abul Nasser Al Abidi ilk olarak Şanlıurfa'ya yerleştirildi. Burada yaklaşık bir ay kalan Abidi ve ailesi daha sonra Samsun'a gönderildi. Samsun'da 4 ay kadar ikamet eden Abidi ailesinin son durağı ise Ordu oldu. Ordu'da ev bulmakta zorluk çeken Iraklı aileye Sahradan Açan Güller Kalplerin Ahengi Derneği Başkanı Nurten Kelebekli ve dernek üyeleri sahip çıktı. Aile için bir ev kiralayan dernek yöneticileri ailenin hayatını devam ettirebilmesi için eşya yardımları toplarken çalışmaları için de iş arayışına başladı.

"TÜRKLER BİZİ GERÇEKTEN KARDEŞLERİ GİBİ KARŞILADI"

Ailenin en büyüğü olan ve Irak'ta yerel ve ulusal kanalarda yapımcılık ve programcılık yapan Abul Nasser Al Abidi, Türkiye geliş sebeplerini ve Türklerin kendilerine olan yaklaşımlarını anlattı. Kendileri için tahsis edilen 2+1 tipi daire de 14 kişi ile yaşadıklarını ifade eden Abidi, "İki yıl önce Irak'ta sıkıntıların yaşanmaya başladı. Biz de yaşadığımız şehir olan Musul'u terk etmek zorunda kaldık. Bu sebeple Iraklı birçok kişi Türkiye'ye ve Ürdün'e göç etmek zorunda kaldı ve biz Türkiye'ye geldik. Biz Türkiye'ye geldiğimizde elbiselerimizden başka hiçbir şeyimiz yoktu. Türk halkı bize kucak açtı ve her şeylerini bizimle paylaştı. Türkler bizi gerçekten kardeş olarak karşıladı. Kızılay bize yardım etti. Türk halkı bizi umduğumuzdan daha farklı ve güzel karşıladı. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

"SAYIN ERDOĞAN ZOR ZAMANLARDA AYAKTA DURAN ADAM"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan içinde "Zor zamanlarda ayakta duran adam" değerlendirmesinde bulunan Abidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bir mektup yazdı. Abul Nasser Al Abidi, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Erdoğan. Zor zamanlarda ayakta duran adam. Eski zamanlardan bugüne dek tarihin nurla andığı şahsiyetler hakkında bir çok şeyi duyduk ve okuduk, bu ulu adamlar Allah'ın halklara ve insanlığa birer armağanı sayılırlar, cesur liderler ve zor zamanlarda ayakta duran adamlar. Kalpleri zülh ve iman dolu. Vatanını yönetmek için, vatanının onuru ve özgürlüğünü, rahatlığını ve halkın gelişimini sağlamak için çabalayan ve halkın güvenini kazanan liderler. Yüce Allah'ın rahmeti ile iyilik ve bereket ülkesi olan Türkiye'ye böyle cesur ve azimli bir lideri bağışladı. İşinde dürüst olan yüce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Halkı için her zaman çabalayan ve dünya liderleri arasında yer edinerek adını duyuran, tüm zorlukları aşan bu lider sayesinde günümüzde Türkiye ayakları yere sağlam basan bir ülke haline geldi. Halkı adalet çağında yaşıyor, sosyal ve insani eşitlikle yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Türkiye halkına, sonra da tüm dünyaya ilkeli ve düzgün duruşu ile varlığını ispat etmiş bulunuyor ve bu sayede idol bir şahsiyet olmasına ve Türkiye'nin ön sıralarda yer edinmesine katkıda bulunuyor. Başbakan'ın izlemiş olduğu yol her bir Türk vatandaşının ve Müslüman'ın gurur duyacağı bir yoldur. Günümüzde hiçbir vatandaşın hayal edemediği türde olup Türkiye devletine sunmuş olduğu muazzam hizmetleri sayesinde modern Türkiye'ye tüm alanlar dahil olmak üzere gelişmiş ve modern bir ülke olmasına olanak sunmuştur. Birçok Avrupa ülkesi ile rekabet edecek duruma gelmiştir. Sosyal ve ekonomik olarak üstün gelmese dahi Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin ve dünya çağında ekonomik olarak en güçlü olan ülkeler arasına girmesi için çabalamaktadır. Tüm alanlarda gelişimi arayan ve hedefini gerçekleştirmek için bu yolda ilerlemeye devam edeceğini duyuyorum sanki. Iraklı bir vatandaş olarak ülkesinden ayrılan Iraklı, Suriyeli ve diğer uyruklardan olan kişilere karşı kendisinin babacan tavrı ile devletinin Türkiye'nin kapılarını açtığını asla unutmuyorum. Bu insanlara gerekli olan her türlü insani, sosyal ve tedavi hizmetlerini ayrım yapmaksızın sunmuştur. Kardeşlerine ve yurdundan ayrılan çocuklara karşı tarihi sorumluluğunu unutmadığını Türk halkının cömertliğini ve iyi niyetini açıkça göstermektedir. Allah Türkiye devletini ve halkını korusun, yüce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korusun. Cesareti izzeti ve onuru sayesinde her Müslüman vatandaşın örnek Cumhurbaşkanı oldu, her bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi olmak ister."

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup

Iraklı Mülteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Duygulandıran Mektup

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim