• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

iPhone SE2 hayal oldu

iPhone SE2 hayal oldu
Geçtiğimiz sene satışa sunulan iPhone X ile pazardaki bazı dengeler değişti. Zaten kullanıcıların, ince çerçeveli telefonlara olan ilgisi aşikardı. Fakat Apple, iPhone X ile bu tasarım çizgisini bir tık daha ileri götürmeyi başardı.

iPhone X’in satışa sunulması, Apple cephesinde de bazı taşları yerinden oynattı. Keza Cupertino merkezli şirket bile müşteri kitlesindeki bu değişimi kestirememişti. iPhone X ile değişen tasarım çizgisi, kullanıcıları klasik iPhone tasarımından soğuttu.

Öyle ki Apple bu sene çıkaracağı 3 yeni iPhone modelinde de yeni tasarım çizgisini kullanmaya karar verdi. Peki ya geleceği söylenen iPhone SE2 modeli ne olacak? Bu konuda şu aralar pek çok iddia mevcut. Fakat en sağlamı, bu telefonun hiç çıkmayacağı yönündekiler diyebiliriz.

iPhone SE2 ölü bir yatırım olur

Apple ilk SE modelini satışa sunduğunda, bu modelin ufak ekranlı telefonlardan hoşlananlar için olduğunu belirtmişti. iPhone 5S yerine satışa sunulan SE, çok başarılı bir çizgi çizemese de kendi kemik kullanıcısını oluşturmayı başarmıştı.

Fakat az önce de belirttiğimiz gibi, bu modele öyle yoğun bir ilgi söz konusu olmadı. Dolayısıyla, Apple’da iPhone SE2 için aceleci davranmadı. Geçtiğimiz yıl, iPhone 8, 8 Plus ve X tanıtılmadan önce, 2018’in ortalarına göre SE2 modelinin satışa sunulabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat bu iddialar da asılsız çıkacağa benziyor.

Apple’ın iPhone X ile yakaladığı yeni tasarım çizgisini 2018’de bütünsel olarak benimsemesi gündemde. Bu Cupertino merkezli şirketin kolay kolay klasik tasarım çizgisine dönmeyeceği anlamına geliyor. Belki ileride “Retro” etiketiyle bir dönüş söz konusu olabilir. Fakat yakın bir zamanda bu pek de mümkün görünmüyor.

Uçtan uça OLED ekranlı bir SE2 gelebilir mi?

Bilindiği üzere Apple, bu sene 3 farklı iPhone modeli ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu modellerden ikisinin iPhone X’in devamı niteliğinde olacağı belirtilirken, birisi ise LCD panelli ve daha ucuz bir model olacak.

LCD panelle gelecek olan cihazın iPhone X’te bulunan bazı özelliklerin kırpılmış hali olacağı belirtiliyor. Örneğin çift kamera yerine tek kamera kullanılması ya da paslanmaz çelik çerçeve yerine alüminyum kullanılması gibi.

Peki bu şartlar altında, uçtan uca LCD panele sahip bir SE2 modeli satışa sunulabilir mi? Açıkçası bu pek de mümkün görünmüyor. Keza bu yeni bir tasarım anlamına geliyor. Ayrı bir Ar-Ge bütçesi gerektiriyor. Bu model için yapılan harcamalar elbette Apple’a koymaz fakat gereksiz bir ayrıntı olur.

iPhone SE2 başka bahara

Açık konuşmak gerekirse, mevcut şartlar altında Apple’ın yeni bir SE modeli geliştirmesi pek de olası görünmüyor. Tabi ki şu da olabilir. Sık sık dile getirdiğimi LCD ekranlı ucuz iPhone modeli iPhone SE2 olarak da lanse edilebilir.

Elbette bu düşük bir ihtimal fakat tamamen Apple’ın inisiyatifine kalmış. Sonuçta bu düşük gelirli müşterilere hitap eden ara bir model olacak. Keza iPhone X serisi muhtemelen Xs ve Xs Plus modelleriyle devam edecek.

Sonuç olarak iPhone SE2’nin başka bir bahara kaldığını söylemek, pek de yanlış olmayacaktır. Hatta bu modelin artık çıkması da pek olası görünmüyor. Apple’ın bu saatten sonra yeni bir SE modeli çıkartıp, bunun pazarlamasıyla uğraşması boş bir yatırım olur, fantaziden de öteye geçmez.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim