• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

IOC üyelerinden İstanbul 2020 soruları

Arjantin Başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'nın düzenleneceği kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nın aday olduğu yarışta ilk sunumu biz yapıyoruz...
IOC komitesi üyelerinin İstanbul 2020 heyetimize yönelttiği sorular; 
 
Prens Albert (Monaco Prensi): Daha önce de ifade etmiştiniz. Oyunlar sadece Türkiye için değil bölge için faydalı olacak dediniz. Bunu biraz daha açar mısınız...
 
IOC ÜYESİ: Dopingle mücadele en önemli noktarladan bir tanesi. Şimdiye kadar dopingli çıkan sporcular temel sebebi nedir?
 
IOC ÜYESİ: Havaalanları, ulaşım ve güvenlik hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle sporcular nerede konaklayacaklar. Spor tesislerine nasıl ulaştırılacaklar?
 
IOC ÜYESİ: Şehirlerin master programlarını daha önce birçok kez değiştirildi. 2020 size verilirse kendi master planınızı tekrar elden geçirerek bizim tavsiyelerimize uymayı kabul edecek misiniz?
 
İstanbul 2020 Heyeti'nin bu sorulara cevapları: 
 
- POF. DR. UĞUR ERDENER: Öncelikle önemsediğimiz konu kontrol mekanizmaları. Yeterli denetim mekanizması olmazsa yeterli sayıda sonuç almamız mümkün olmaz. Bildiğiniz gibi elde etmek için yatırım yapmak gerekir. Şu anda dopingle mücadele örgütümüz 2 yıl önce kurulmasına rağmen çok iyi çalışıyor. WADA ile iştişare halinde çalışıyoruz Düzenli toplantılar yapıyorlar.  Bu konuda tek bir politikamız var. Dopinge karşı sıfır tolerans politikası. Bizim ulusal dopingle mücadele örgütümüzün doğal bir sonucu. Test sayımız bu yıl çok arttı.Elbette bu konuyla bağlantılı çok konu var, ancak en önemlisi eğitim. Sadece sporcuların ve antrenörlerin değil hepimizin sorumluluğunda bu durum.
 
Ben inanıyorum ki çok önemli sonuçlar elde edeceğiz.
 
- TMOK GENEL SEKRETERİ NEŞE GÜNDOĞAN: En kapsamlı test sonuçlarını uyguluyoruz. Zaten bu yüzden dopingler çıkıyor. Sporcularımız için de kapmsalı bir eğitim programını devreye sokacağız.
 
- İSTANBUL 2020 SPOR DİREKTÖRÜ ALP BERKER: (Ulaşım sorusu) Bizim bir ulaşım master planımız var. Her bir sporcu 16 dakika içinde seyahatini tamamlayacak. Yine ulaşım 24 saat açık olacak. Sporcular yüksek hızlı yollardan geçecek. Burada ışık bulunmacak ve saattte 70 km gidecek araçlar. 1.2 milyar dolarlık bir yarıımı da hem hükümet hem de belediye birkaç yıldır yapıyor. Bu yatırımlar 8.9 milyar dolara ulaşacak.
 
- BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Master plan: İstanbul'un master planları 100 binlik ve 5 binlik planlar olmak üzere gerekli ne olursa biz zaten yasalarla teminat altına almış durumdayız. Ayrıca değişiklik yapmak gerekirse yasalaştırarak hemn uygulama kapasitesine sahibiz. Havaalı yılda 100 bin kişilik kapasiteli bir inşa ediliyor. 2017 sonunda da bu bitmiş olacakç Bağlantı yollarıyla da spor tesislerine bağlabnacak. Sporcularımızın kalacağı yerler konusunda en ufak bir sıkıntı düşünülmüyor.
 
-(Bölgeye etkisi ne olacak sorusu) Bana göre en önemli cevabı, bence bölge barışa hasret. Biz 0limpiyatı barışın, paylaşımın halkaları olarak görüyoruz. İnanıyorum ki İstanbuldaki bir olimpiyat bölgeye barış, dayanışma ruhu verecektir. Bölge de barış, ve dayanışma ruhunu kazanacaktır. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim