• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

İnterpol’un aradığı ikizi yapılan lüks otomobil bulundu

İnterpol’un aradığı ikizi yapılan lüks otomobil bulundu
Kahramanmaraş'ta çenç yapıldığı şüphesiyle iki ayrı iş yerinde yapılan operasyonda İnterpol tarafından aranan sahte evrak ve plaka ile ikiz yapılmış...

Kahramanmaraş'ta çenç yapıldığı şüphesiyle iki ayrı iş yerinde yapılan operasyonda İnterpol tarafından aranan sahte evrak ve plaka ile ikiz yapılmış 35 plakalı son model lüks oto ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından ağır hasarlı araçlar ile hacizli yakalamalı araçların çenç yapıldığı şüphesiyle il merkezinde iki ayrı kaportacı takibe alındı.

Yapılan takip esnasında polis, işyerlerinde bulunan araçların plakaları not aldı.

Not edilen 35 plakalı son model lüks aracın hem İzmir'de hem de Kahramanmaraş'ta aynı anda aynı plaka ile trafikte olduğu belirlendi.

Orjnal aracın İzmir'de olduğunu saptayan polis, Kahramanmaraş'taki aracın ise sahte plaka ve ruhsatlı ikiz araç olduğunu belirledi.

Ayrıca iş yerlerinden not alınan plakaların hacizli yakalamalı ve ağır hasarlı araçlar olduğu tespit edildi. Ağır hasarlı araçların şase ve motorlarının sökülerek, hacizli araçların kaportası ile birleştirilip çenç yapıldığı değerlendirildi. Takip sonrası iki adrese operasyon yapıldı. Yapılan aramada; iş yerleri içinde ve önünde hacizli yakalamalı 3 araç, ağır hasarlı 1 araç ve İnterpol tarafından aranan sahte evrak ve plaka ile ikiz yapılmış 35 plakalı son model lüks oto ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda oto parçası bulundu. 7 şüpheliye adli işlem yapıldı. Olayla ilgili M.A.B ve H.V.S. adlı 2 şüpheli gözaltına alındı.

İş yerinde ikiz ve çenç araç bulunan şüpheli M.A.B. ikiz plakalı aracı kabul ederken, yanarak ağır hasar oluşan bir başka araçla aynı marka hacizli aracı bir başka ilde çenç yaptırıp getirdiğini itiraf etti. Gözaltına alınan diğer şüpheli H.V.S. ise, suçlamaları kabul etmedi.

İki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim