• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

"İnsan Odaklı Belediyecilik Yapıyoruz"

"İnsan Odaklı Belediyecilik Yapıyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Küçük Millet Meclisi'nin Mart ayı toplantısının konuğu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Küçük Millet Meclisi'nin Mart ayı toplantısının konuğu oldu. Toplantıda belediyecilik anlayışları hakkında bilgi veren Başkan Çelik, insanı merkeze koyan bir belediyeciliği benimsediklerini belirtti ve bu yönde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Küçük Millet Meclisi üyelerine hitap etti. İnsan odaklı ve insanı merkeze oturtan bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Her yönüyle insanı merkeze alırsak, yapacağımız her proje yerli yerine oturmuş olur" dedi ve bu anlayış doğrultusunda yapılan çalışmaları anlattı. Günümüzde karşılaştığımız tüm sorunların kaynağında insan olduğunu belirten Başkan Çelik, insan odaklı çalışma yapıldığı takdirde sorunların temelden çözülebileceğini kaydetti.

İnsan odaklı belediyecilikte çocuklara, gençlere, kadınlara, ailelere, yaşlılara, engellilere yönelik projeler geliştirdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Aileler artık çocuklarla çok ilgilenemiyor. Çocuklar okulunda, çevrelerinde ve sanal alemde daha fazla vakit geçiriyor. Çocuğun eline alternatif bir imkan veremiyorsanız sanal alemden çıkaramazsınız. Ayrıca sınavlarla çocukları baskı altına alıyoruz. Çocukların kültürel yönden gelişmesi, eğitimi ve sosyal imkanları için Genç KAYMEK'ler faaliyet gösteriyor. Amatör kulüpleri de destekleyerek gençlerin spor yapma imkanını artırmaya çalışıyoruz. Kadınlar için onların zamanını geçireceği hobi kursları ve aile ekonomisine katkıda bulunacakları meslekler öğrenmeleri ve bunların yanında aile içi ilişkileri düzenlemeleri için KAYMEK'ler özel programlar yapıyor. KAYMEK'lerin çalışmaları büyük memnuniyetle karşılanıyor. Şimdi kadınlara yönelik spor ve yaşam merkezlerini ilçelerimizde de yapmaya başladık. Ailelere yönelik ayrıca Huzur Çınarı projemiz ve aile akademilerimiz faaliyet gösteriyor. Aile danışmanlarımızın birebir görüşerek kurtardıkları aileler var. Yaşlılarımız için yaşlı yaşam köyü yapacağız ve ayrıca evde bakım hizmetlerini artırıyoruz. Engelliler için şehrimizi engelsiz kent yapmak için çalışacağız, Türkiye'nin en iyi engelli yaşam merkezini yapıyoruz. Ailelerin engellileri geçici bir süre ile bırakıp işlerini yapabilecekleri mola evleri açacağız" dedi.

Tüm bunları yapmak için insan odaklı bir yöneticilik anlayışı gerektiğini ve bu yönde çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Toplumda yaşayan herkesi dinlemek amacıyla gruplar halinde yuvarlak masa toplantıları düzenledik. İnsan odaklı belediyeciliğe yönetim anlayışımızla başladık" diye konuştu.

Başkan Mustafa Çelik, konuşmasının ardından Kayseri Küçük Millet Meclisi üyelerinin sorularını cevapladı ve belediyecilikle ilgili görüşlerini dinledi.

"İnsan Odaklı Belediyecilik Yapıyoruz"

"İnsan Odaklı Belediyecilik Yapıyoruz"

"İnsan Odaklı Belediyecilik Yapıyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim