• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İnce’den Bahçeli’ye: Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek

İnce’den Bahçeli’ye: Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek
CHP'li Muharrem İnce, ‘Memleket Hareketi' gezileri kapsamında gittiği Artvin’de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasına yönelik çağrısına ilişkin, “Sayın Bahçeli, doktorlar bu memleketin akıllı evlatlarıdır. Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek. Onlar biz ölmeyelim diye ölüyorlar” dedi.

CHP'li Muharrem İnce, ‘Memleket Hareketi' gezileri kapsamında Karadeniz ziyaretleri için dün akşam saatlerinde Trabzon'a gitti.

Üzerinde ‘Memleket Hareketi' yazılı otobüsle Trabzon'dan ayrılan İnce, geldiği Artvin'in Borçka ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılandı. İnce, beraberinde eşi Ülkü İnce ve hareketin kurucuları arasında yer alan bazı isimlerle ilçede dolaşarak vatandaşları da selamladı.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Memleketin sorunlarını yerinde görüp çözüm önerileri üretmeyi istediklerini kaydeden İnce, “Dışarıdan gelen memurlara karşı Borçkalıların olağanüstü bir misafirperverliği vardı. Sadece bizim sıkıntımız aldığımız maaşla ilgiliydi. Tek maaşla hatırlıyorum bilet parası bulamadığımı. Anneme telefon açtım ‘bana yol parası gönder bilet parası bulamıyorum’ diye. Şubat tatiline öyle gittiğimi hatırlıyorum. Tekrar 34 yıl sonra burada memleket hareketinin kurucuları ile birlikte dolaşıyoruz. Memleketin sorunlarını yerinde görmek istiyoruz. Çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’nin en yoksul bölgelerinden birisi burası. Doğu Karadeniz, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane… Türkiye’de açlık sınırı 2 bin 300 lira. Ama bu bölgede kişi başına gelir ortalama 2 bin 237 lira. İşte Türkiye’yi Bu derin yoksulluktan kurtarmak için, Türkiye’yi başı dik onurlu bir ülke yapmak için yollardayız” diye konuştu.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasına yönelik çağrısına ilişkin konuşan İnce, şunları söyledi:

* Sayın Bahçeli, doktorlar bu memleketin akıllı evlatlarıdır. Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek. Onlar biz ölmeyelim diye ölüyorlar. Onlar çoluk çocuğunu evde bırakıp bizi iyileştirmek, bizi yaşatmak için ölüyorlar.

Tıp fakültesine yüksek topuklu, arkasına basılmış ayakkabı ile girilmez. Tıp fakültesine yüksek puanlı sınav belgesi ile girilir. Sayın Bahçeli bu memleketin akıllı çocuklarını daha fazla üzme.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim