• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

İmza atmadan Fransa'ya gitti

İmza atmadan Fransa'ya gitti
Trabzonspor'un sözleşme yapmak için Türkiye'ye getirdiği Stephane Mbia, nakit olarak istediği 1.5 milyon Euro'luk imza parası ödenmeyince, ani bir kararla Fransa'ya döndü.

Trabzonspor, kiralık olarak forma giydiği Sevilla'da UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan 29 yaşındaki Stephane Mbia ile prensip anlaşmasına varınca, 10 Haziran’da Borsa'ya Kamerunlu futbolcu ile görüşmelere başlandığını bildirdi. Kamerun Milli Takımı kampının ardından Çarşamba gecesi Trabzon’a getirilen Mbia, perşembe günü sağlık kontrolünden geçti ve Cuma günü resmi sözleşme imzalanacağı duyuruldu.   

Kamerunlu oyuncu ile sün sabah son pürüzleri görüşmek üzere Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir araya gelen Sportif Direktör Süleyman Hurma, Mbia’nın ileri sürdüğü şartları görünce adeta şoke oldu. Mbia’nın senelik garanti ücretlerine 500’er bin Euro olarak eklenmesini kabul edilirken, 1.5 milyon Euro imza parasını peşin olarak istemesi, ayrıca maç başı ücretlerine zam talebi görüşmeleri tıkadı.

HURMA İLE BİRLİKTE İSTANBUL ’A GİTTİ

Trabzon’da süren görüşmelerden sonuç çıkmayınca Mbia ve Hurma, dün gece geç saatlerde İstanbul’a gitti. Bugün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşmesi beklenen Mbia, hazırlanan protokolü imzalamadı ve Fransa’ya döndü. Protokolde, Mbia’nın istediği şartların yer aldığı ve bozulması halinde herhangi bir tazminat maddesi koyulmadığı öğrenildi.

YA ÇAĞRILACAK YA VAZGEÇİLECEK

Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştükten sonra bordo-mavili kulübün kesin kararını vereceği, Mbia’nın tekrar Türkiye ’ye çağrılabileceği veya transferden vazgeçileceği belirtildi.

"PARA YATIRILMAZSA GELMEM"

Mbia’nın ayrılışından önce bordo-mavili kulüple protokol imzaladığı, 1.5 milyon Euro imza parasının hesabına yatırılması halinde Trabzon’a gelerek resmi sözleşme imzalamayı kabul ettiği öne sürüldü. Kamerunlu oyuncunun, sözleşme imzalamak için ön şart olarak belirttiği 1.5 milyon Euro'luk imza parasının peşin olarak hesabına yatırılmaması halinde Türkiye’ye dönmeyeceğini söylediği öğrenildi.
Bu arada M’bia’yı Trabzon’da olduğu süre boyunca arayan birçok menajerin, kendisini İstanbul takımlarına götürmek üzere teklifte bulunduğu ileri sürüldü. Bu durumun Kamerunlu oyuncunun kafasını karıştırmış olabileceği de öne sürüldü. 

HACIOSMANOĞLU: SÜLEYMAN BEY'E DEDİM 'ONU GÖNDER'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Kamerunlu orta saha oyuncusu Stephane Mbia ile ilgili açıklama yaptı. Trabzonhaber.com'a konuşan Hacıosmanoğlu, Mbia'nın istediği sözleşmede "Alacaklarında 15 günden fazla gecikme olursa serbest kalır. Ayrıca her geçen gün için 5000 euro faiz alır" maddesinin sorun yarattığını açıkladı.
İşte İbrahim Hacıosmanoğlu'nun o sözleri...
"Mbia ile anlaşma yaptık. Ama resmiyete dökmedik. Elden kaçmasın diye dün tesislerde ön protokol yaptık. Fakat orada bir madde vardı. O maddeden oyuncuyu vazgeçiremedik. İmza parası filan sorun değildi. Yıllık 2.6 milyon Euro garanti paraya da evet demiş ve imzalamıştık. O maddeden onu vazgeçirebileceğimizi düşündük.

"ÇOK DAHA İYİ OYUNCULAR ALACAĞIZ"

O madde de ‘Alacaklarında 15 günden fazla gecikme olursa serbest kalır. Ayrıca her geçen gün için 5000 euro faiz alır’ ifadesi vardı. Dün görüşmeleri bırakıp gitmesin diye kabul etmiş gibi gözüktük. Ancak bugün görüşmelerin başladığını borsaya bildirip resmi adımları başlatınca o maddede esneklik yapmasını ve bu süreyi 45 güne çıkarmasını istedik. Fakat burnundan kıl aldırmadı. Süleyman beyle İstanbul’a geldi. Ben İstanbul’dayım. Süleyman Bey'e ‘onu gönder’ dedim. O da İstanbul’da kendisiyle vedalaştı. Şu an Süleyman Bey'le kendi ofisimdeyim. Çok daha iyi oyuncular alacağız. Kimse hayal kırıklığı yaşamasın."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim