• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

İmamoğlu: İstanbul kültür ve turizmin merkezi olacak

İmamoğlu: İstanbul kültür ve turizmin merkezi olacak
Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıkladı. İmamoğlu turizm ve kültür alanındaki projelerini de duyurdu.

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Kentsel Gelişim Çözümleri'ni açıkladı. İmamoğlu turizm ve kültür alanındaki projelerini de duyurdu.

“İSTANBUL KÜLTÜR SANAT MECLİSİ KURULACAK”

‘İstanbul Kültür-Sanat Meclisi’ni kuracaklarını söyleyen İmamoğlu, “Kent iki kat büyüdü ama tiyatro salonları yerinde saydı. Mevcut 11 adet Şehir Tiyatrosu’nu, iki kat artırıp 22’ye çıkaracağız. Gezici Tiyatro ile tiyatro sahnesini İstanbul’un her mahallesine ulaştıracağız. Kadın ve çocuklar için gündüz ücretsiz gösterimler olacak. Hasanpaşa gibi, Zeytinburnu, Dolmabahçe, Yedikule vb. gazhaneler, endüstri mirasımızın korunması ve İstanbulluların sosyal ve kültürel gereksinimleri doğrultusunda etüt edilerek değerlendirilecek.

Düşünebiliyor musunuz, İstanbul gibi önemli bir kentin uluslararası ölçekte marka değerine sahip bir festivali bile yok. İstanbul’u bir festivaller kenti yapacağız. Müzik, Sinema, Tiyatro gibi sanatın her dalından, gastronomi vb. kültürel alanlar, dijital ve teknoloji konulu yeni trendlere kadar çok sayıda festivali ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde kente kazandıracağız.” diye konuştu.

“TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANACAK”

İstanbul’un yarısı kadar tarihi değeri, doğal güzelliği olmayan kentlerin İstanbul’un iki katı kadar turist çekebildiğini ve daha büyük oranlarda turizm geliri elde edebildiğini öne süren İmamoğlu, “Londra, Paris, New York gibi şehirler kendi nüfuslarının iki katı turiste sahipken İstanbul kendi nüfusunun 3’te 2’si kadar turiste ev sahipliği yapıyor. Bizim neyimiz eksik. Aksine fazlamız var. Turizm sektörü, yıllardır sahipsiz, dertlerine kulak veren, çözüm arayan, yanlarında duran bir yetkiliye ulaşamamaktan yorgun düşmüş. Ortak aklı harekete geçirip ilk iş olarak ‘Turizm Master Planı’nı hazırlayacağız. İBB, turizm konusunda tam bir moderatör olacak. Turizm sektörü için imkan ve ortam sağlayacak. Uluslararası kültür ve sanat festivalleri, uluslararası müzik festivalleri, spor etkinlikleri, marka festivalleri, dijital festivaller, uluslararası e-spor etkinlikleri, tiyarto ve sinema festivalleriyle İstanbul, sadece yakın coğrafyamız için değil, tüm dünya için gerçek bir çekim merkezine dönecek. İstanbul’un kendi Broadway’i olacak. Yabancı ziyaretçiler İstanbul’a geldiklerinde sadece tarih ve mutfak için gelmeyecek, aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri için de gelecek. Size söz veriyorum İstanbul, çeşitlenen turizm türleriyle, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir kent olacak. İstanbul dünyanın en çok ziyaret çeken ilk 3 metropülü arasına girecek.

DOĞA TURİZMİ, SPOR TURİZMİ, KONGRE TURİZMİ

Doğa turizmi, spor turizmi, kongre turizmi gibi alternatif turizm türlerini destekleyeceğiz. Turistlere özel İstanbul Kartla, yabancı misafirlerimiz, kent içinde kolayca hareket edebilecek ve ulaşım, kültür, sanat vb. tüm hizmetlerden gönül rahatlığıyla yararlanabilecekler. 15 yeni müze kazandıracağız İstanbul’a. Doğa tarihi müzesi, Müzik müzesi, Hemşehri müzesi, Mimar Sinan Mimarlık Müzesi bunlardan sadece birkaç tanesi. Gezi rotaları oluşturacağız. Düşünebiliyor musunuz, Mimar Sinan gibi bir değerimizin İstanbul’umuza kazandırdığı eserleri gezmek isteyenleri yönlendirecek bir rotası, bir rehberi bile yok bu kentin. Daha nice sanatçımız, şairimiz, yazarımız var. Tarihi surlar, çevresiyle birlikte ele alınıp, Çin Seddi gibi üzerinden yürünülebilen bir rotaya dönüşecek örneğin. Göreceksiniz, kruvaziyerle gelen turist o gemiden inecek, kentin içerisinde dolaşacak, esnafla ilişki kuracak. Bu kentin kültürünün, sanatının, müzelerinin, restoranlarının tadını alacak ve insanlarımızın hoşgörüsüne, misafirperverliğine hayran kalıp öyle dönecek ülkesine. İstanbul’u tarihle ve denizle yeniden buluşturacağız. Haliç, Harem ve Küçükçekmece Gölü’nde yapacağımız düzenlemelerle yeni aktivite alanlarıyla, hem İstanbul halkı, hem de bu kenti ziyaret eden her yerden insanın denizi ve tarihi en güzel şekilde hissedeceği alanlara dönüştüreceğiz.

Tarihi Yarımadayı yaşamın canlılığından koparmadan, turizme kazandırırken; mutlaka ama mutlaka koruyacağız. Koruma amaçlı imar planı yeniden üretilecek, İstanbul Tarihi Silueti Koruma Planı yapılacak. Tarihi Yarımada’daki Sultanahmet, Beyazıt, Aksaray gibi meydanlar, Surlar, Hendekler, Sur kapıları, Sirkeci Garı, Süleymaniye, Hanlar Bölgesi gibi birçok özel ilgi alanları, çağdaş yaklaşımlarla düzenlenecek. Kültürel mirasımızı koruyacak, turizmi hak ettiği noktalara taşıyacağız. Böylelikle istihdam artacak, esnaf kazanacak. Ekonomimiz büyüyecek.” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim