• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

İlk Kez Şampiyonaya Katılan Adıyamanlı Gençler Madalyaları Topladı

İlk Kez Şampiyonaya Katılan Adıyamanlı Gençler Madalyaları Topladı
Kulüpler Türkiye Kupası Akademi Ligi Türkiye Kürek Şampiyonasına ilk kez katılan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kürek...

Kulüpler Türkiye Kupası Akademi Ligi Türkiye Kürek Şampiyonasına ilk kez katılan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kürek Takımı büyük başarı elde ederek döndü.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığının 2016 yıllı faaliyet programında yer alan ve İstanbul'da, düzenlenen Kürek Şampiyonası 21 Kulübün katılımıyla gerçekleştirildi.

Adıyaman'dan 1 idareci, 1 antrenör ve 6 sporcu ile ilk kez katılım sağlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kürek takımı olarak katıldığımız ilk yarışmamızda sporcularımızın yoğun antrenmanlarının karşılığı olarak 6 sporcu ile 8 madalya alarak, ilimizi temsil ettik. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 4'üncı sırada yer alan Atatürk Barajının Adıyaman Merkeze bağlı Gazihan Dede yakınına yaptırılan tesis sayesinde kürek eğitimine başlayan 12 sporcu haftanın 4 günü antrenman yapıyor. Burada yılın 365 günü durgun bir suda antrenman yapma imkanı var. Adıyamanlı ve Güneydoğulu tüm gençlere kürek sporunu sevdirmek istiyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Gazihan Dede mevkine yaptırılan su sporları tesisinin hizmete açılması ile birlikte İlimizin gençleri ve halkı İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen ve 635 bin liraya mal olan tesis sayesinde su kültürü ile tanıştı ve sporcu gençlerimiz bu tesiste kürek sporu yapmaya başladı. Adıyaman'ı su sporlarında cazibe merkezi haline getirmek için yapılan tesiste, kayıkhane, sporcu ve antrenörler için soyunma odaları, antrenman ve dinlenme alanları yer alıyor. Merkezde ayrıca kürek ve kano yarışları için özel olarak hazırlanan portatif yüzer su parkurları ve iskele de bulunuyor" şeklinde konuştu.

İlk Kez Şampiyonaya Katılan Adıyamanlı Gençler Madalyaları Topladı

İlk Kez Şampiyonaya Katılan Adıyamanlı Gençler Madalyaları Topladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim